Alm. Brand skyder flere penge i banken efter stort tab

Alm. Brand koncernen må endnu engang give sin bank kunstigt åndedræt med et kapitalindskud på 400 millioner kroner efter stort underskud.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alm. Brand lander et resultat på 355 millioner kroner før skat i 2013. Endnu engang skæmmer bankforretningen koncernregnskabet med et minus på 469 millioner kroner.

Koncernen tilfører banken 400 millioner kroner, der skal gøre det muligt at tilbagebetale det sidste af bankens statslån på 226 millioner kroner samt sikre, at banken kan leve op til de kommende kapitalkrav.

Bankaktiviteterne er delt op i en fortsættende del og en del, som er under afvikling. De fortsættende aktiviteter giver et minus på 90 millioner kroner, mens afviklingsforretningen koster 379 millioner kroner.

»Bankens resultat blev som forventet, men er fortsat ikke tilfredsstillende. En ekstraordinær kreditgennemgang af privatkunderne samt høje udgifter og nedskrivninger til afviklingsaktiviteterne påvirker banken negativt. Til gengæld glæder jeg mig over, at vi nu er ved at tilbagebetale resten af den statslige finansiering, og at banken er i langsom bedring,« siger administrerende direktør Søren Boe Mortensen i selskabsmeddelelsen.Dermed er det forsikringsaktiviteterne, der hiver overskuddet hjem. Skadeforsikring har samlede indtægter på fem milliarder kroner og lander et resultat på 763 millioner kroner, hvilket beskrives som »meget tilfredsstillende.«
Bundlinjen i livsforsikring er på 86 millioner kroner.

Combined ratio er på 87,4 blandt andet trukket ned af de to store storme i fjerde kvartal, men positivt påvirket af færre store skader end forventet.

På koncernplan ventes et overskud i 2014 på mellem 525 og 575 millioner kroner fra koncernens fortsættende aktiviteter og et tab på 375-425 millioner kroner fra bankens afviklingsaktiviteter.