Alm. Brand opjusterer efter fremgang på alle forretningsområder

Alm. Brand melder om en bedre udvikling end ventet inden for alle koncernens tre forretningsområder, og det er baggrunden for, at selskabet kommer med en markant opjustering af forventningerne til hele året.

Arkivfoto. Alm. Brand har hovedsæde på Østerbro i København. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I første kvartal realiserede koncernen et overskud før skat for de fremadrettede resultater på 274 mio. kr., hvilket er en pæn fremgang fra 228 mio. kr. i samme periode sidste år, og nettoresultatet viste en fremgang til 214 mio. kr. fra 185 mio. kr.

- Alm. Brands resultat for første kvartal blev igen betydeligt bedre end forventet, og det er meget tilfredsstillende, understreger Alm. Brands adm. direktør Søren Boe Mortensen og fortsætter:

- Alle vores tre forretningsområder udvikler sig positivt både med hensyn til resultaterne og væksten. Samtidig kan vi se, at vi får flere nye kunder, og at kunderne bliver længere hos os, hvilket jo er helt afgørende, forklarer han.

Alm. Brands største bidragyder til resultatet er skadesforsikringsaktiviteterne, som har givet et overskud før skat på 236 mio. kr. mod 205 mio. kr. i første kvartal sidste år.

- Det er både den generelle drift, investeringsresultatet, et godt vejrlig og afløbsgevinster, der har bidraget til det flotte resultat, siger Søren Boe Mortensen.

Resultatet i forsikringsforretningen var modsat påvirket af stigende småskader og omkostninger.

Liv- og pensionsaktiviteterne gav et overskud på 34 mio. kr. før skat, hvilket selskabet betegner som bedre end ventet og "meget tilfredsstillende".

I bankdelen kan Alm. Brand endvidere glæde sig over et overskud i det fremadrettede aktiviteter på 18 mio. kr.

På baggrund af udviklingen i første kvartal opjusterer Alm. Brand forventningerne til 2017 med 150 mio. kr., og der ventes derfor nu et resultat før skat på 600-700 mio. kr.

Herunder er forventningerne til skadeforsikring opjusteret med 125 mio. kr. til et overskud på 600 mio. kr., mens forventningerne til Liv og Pension er opjusteret med 5 mio.kr.

Forventningerne til banken samt øvrige aktiviteter fastholdes.