Alm. Brand leverer kraftig opjustering af forventningerne

Alm. Brand opjusterer forventningerne til 2015 kraftigt, idet selskabets forventninger til de fremadrettede aktiviteter opjusteres med 150 mio. kr. til 950-1000 mio. kr.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tredje kvartal har været et rigtig godt et af slagsen for Alm. Brand, som har valgt at krydre sit kvartalsregnskab med en markant opjustering for helåret 2015.

Ud af tredje kvartal kommer den samlede koncern med et overskud på 230 mio.kr. før skat og eksklusive minoriteter mod et overskud i samme periode sidste år på 68 mio. kr. Resultatet svarer til en forrentning af egenkapitalen før skat på 17 pct. p.a., hvilket bliver kaldt "meget tilfredsstillende" af ledelsen.

- Alm. Brand koncernen har igen haft et meget tilfredsstillende kvartal. Samtidig glæder det mig, at vi nu påbegynder et aktietilbagekøbsprogram på op til 300 mio. kr., siger Søren Boe Mortensen, administrerende direktør i Alm. Brand, i regnskabet.

Direktøren påpeger, at koncernen under sine skadeforsikringsaktiviteter har landet et "meget flot" resultat før skat på 312 mio.kr. mod 105 mio. kr. i sidste års tredje kvartal. Det er hjulpet på vej af lavere gennemsnitsskader, nævner Søren Boe Mortensen.

- Selvom konkurrencen fortsat fylder, er aktivitetsniveauet højt. Blandt andet har banken haft succes med at få nye kunder og øge udlånet. Ligeledes stiger kundetilfredsheden i hele koncernen fortsat. For at understøtte denne udvikling yderligere har vi besluttet at investere i et nyt kundeservicesystem, som skal sikre endnu bedre service for vores kunder, forklarer Alm. Brand-topchefen og tilføjer:

- Desværre kommer vi ikke uden om, at vilkårene for landbruget er yderligere forværret, og vi forventer derfor høje nedskrivninger i resten af 2015.

I forbindelse med kvartalsregnskabet opjusterer Alm. Brand sine forventninger til 2015 markant, idet selskabets forventninger til de fremadrettede aktiviteter opjusteres med 150 mio. kr. til 950-1000 mio. kr. Opjusteringen kan henføres til Skadesforsikring, som opjusteres til et resultat i niveauet 925 mio. kr.

Aktiviteter under afvikling ventes nu i niveauet minus 350 mio. kr., mens der her tidligere var ventet et tab på 300-350 mio. kr.

Samlet venter Alm. Brand-koncernen et resultat før skat for 2015 på 600-650 mio. kr. mod tidligere ventet 450-550 mio. kr.

Desuden venter Alm. Brand i 2016 et overskud på 450-550 mio. kr., hvilket dækker over forventninger om et resultat af koncernens fremadrettede resultater på 550-650 mio. kr., mens aktiviteter under afvikling ventes at give et tab før skat i niveauet 100 mio. kr.

Dermed venter Alm. Brand et samlet resultat, der ligger under det, som selskabet forventer at realisere i 2015, hvor koncernen venter et resultat på 600-650 mio. kr.