Alm. Brand-koncernen tilfreds med resultat trods bankunderskud

Alm. Brand-koncernen, der ejer både et forsikringsselskab og en bank, nåede et overskud på 401 mio.kr. før skat i 2014, hvilket er bedre end senest forventet.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alm. Brand-koncernen, der ejer både et forsikringsselskab og en bank, nåede et overskud på 401 mio.kr. før skat i 2014, hvilket er bedre end senest forventet. Året før var overskuddet 352 mio. kr.

- Resultatet fordeler sig med et overskud på 737 mio.kr. fra de fremadrettede aktiviteter, mens aktiviteter under afvikling gav et underskud på 336 mio.kr., fremhæver koncernen.

Bestyrelsen indstiller, at der udbetales udbytte på 0,50 kr. pr. aktie.

- Vi har så meget tiltro til vores resultater og vores samlede forretning, at vi igen er klar til at udbetale udbytte til aktionærerne, siger direktør i koncernen Søren Boe Mortensen.

Koncernens skadeforsikringsaktiviteter kom ud af 2014 med et resultat på 651 mio.kr., hvilket karakteriseres som "meget tilfredsstillende".

Alm. Brand Bank kører fortsat med underskud, men mindre end året før.

Resultatet før skat af koncernens bankaktiviteter sidste år blev et underskud på 275 mio.kr. mod et underskud året før 469 mio.kr. Resultatet er forbedret betydeligt, men karakteriseres som "fortsat ikke tilfredsstillende".

Alm. Brand-koncernen venter et samlet resultat før skat på 200-300 mio.kr. før skat for 2015.

Forventningerne til koncernens fremadrettede aktiviteter er et overskud på 550-600 mio.kr. før skat, mens aktiviteter under afvikling forventes at give et underskud på 300-350 mio.kr.