Alm. Brand køber Saxo Privatbank for 360 mio. kr.

Købet øger Alm. Brand Banks forretningsomfang med omkring 50 procent.

Købet øger Alm. Brand Banks forretningsomfang med omkring 50 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alm. Brand overtager Saxo Privatbank, som bliver slået sammen med bankaktiviteterne i Alm. Brand-koncernen.

Købsprisen for Saxo Privatbank udgør 360 mio. kr., og købet bliver finansieret med egenkapital fra Alm. Brand-koncernen, skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Som følge af overtagelsen af Saxo Privatbank, der kommer med 17.500 kunder, forøger Alm. Brand Bank sit forretningsomfang med 50 pct. I forvejen har Alm. Brand Bank omkring 50.000 kunder på landsplan.

»Efter sammenlægningen vil Alm. Brand Bank være vokset betydeligt, hvilket giver mulighed for at opnå en række synergier både i banken og på tværs af koncernens forretningsområder og stabe. Det vil medføre en markant forbedring af indtjeningen i banken,« siger Søren Boe Mortensen, administrerende direktør i Alm. Brand, i meddelelsen.

Alm. Brand Bank venter et betydeligt forbedret resultat, når integrationen af Saxo Privatbank er gennemført.

Først er der forventning om implementeringsomkostninger i niveauet 200 mio. kr., som primært har at gøre med overgangen til fælles datacentral inklusive systemudvikling.

Herefter ventes der årlige synergigevinster på 75 mio. kr. fra 2019.

»Derudover forventes på sigt synergier i form af mersalg på tværs af koncernens øvrige forretningsområder - forsikring og pension,« skriver Alm. Brand i meddelelsen.

De nye kunderelationer, som Alm. Brand får tilført i forbindelse med handlen, vurderes at have en værdi på mellem 150 og 200 mio. kr. Værdien af disse kunderelationer vil ifølge Alm. Brand blive aktiveret og nedskrevet over en årrække.

Overtagelsen ventes gennemført 1. april og er betinget af Finanstilsynets og Konkurrence- og forbrugerstyrelsens godkendelse.