Alm. Brand henter overskud før skat på godt en milliard i 2017

Alm. Brand har mandag morgen meddelt markedet, at selskabet overtager Saxo Privatbank for 360 mio. kr.

Alm. Brand har mandag morgen meddelt markedet, at selskabet overtager Saxo Privatbank for 360 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I samme ombæring præsenterer bank- og forsikringskoncernen enkelte foreløbige resultater for 2017, mens der også meldes om en stor udlodning til aktionærerne.

Alm. Brand venter, at resultatet før skat for sidste år samlet set blev omtrent 1020 mio. kr., hvilket er i den øvre ende af det interval på 950-1050 mio. kr., som selskabet spillede ud med ved regnskabet for tredje kvartal i midten af november.

Ved den lejlighed blev forventningerne opjusteret fra tidligere udmeldt 700-800 mio. kr.

»Alm. Brand-koncernens forventede resultat på godt 1 mia. kr. for 2017 er meget tilfredsstillende. Ligeledes glæder det mig, at både bank-, forsikrings- og pensionsaktiviteterne giver bedre resultater end forventet,« siger Søren Boe Mortensen, der er administrerende direktør hos Alm. Brand, i en meddelelse fra selskabet.

Resultatet er fordelt med 915 mio. kr. i forsikringsaktiviteterne, oplyser Alm. Brand, der regner med en combined ratio, som stiller præmieindtægterne i relation til udgifter til erstatninger, på 84,4 inklusive afløbsgevinster.

Den sidste del af overskuddet kommer fra pensions- og bankforretningen.

STOR UDLODNING

Alm. Brand sigter desuden efter at udlodde omkring 700 mio. kr. til aktionærerne for resultaterne fra 2017. De fordeles med 500 mio. kr. i udbytte - svarende til 3 kr. per aktie - og 200 mio. kr. i form af et aktietilbagekøbsprogram, oplyser Alm. Brand.

»Det er særdeles positivt, at vi sammen med vores strategisk vigtige køb af aktiviteter i Saxo Privatbank forventer at kunne udlodde omkring 700 mio. kr. til vores aktionærer,« siger Søren Boe Mortensen.

For 2018 holder Alm. Brand desuden fast i de forventninger, som selskabet meldte ud i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

De peger på et stort fald i overskuddet til mellem 450 mio. kr. og 550 mio. kr. I den forventning er der indregnet en combined ratio på 92.