Alm. Brand hæver forventningerne med 100 mio. kr.

Alm. Brand-koncernen kan trods et skrantende andet kvartal opjustere sine samlede forventninger til 2015 med 100 mio. kr. Samlet har koncernen haft overskud på 306 mio. kr. i årets første halvår.

Foto: Thomas Lekfeldt. Alm. Brand-koncernens direktør, Søren Boe Mortensen, kan læne sig en anelse tilbage i stolen efter et godkendt regnskab.
Læs mere
Fold sammen

Med 306 mio. kr. på kistebunden efter første halvår af 2015 er Alm. Brand-koncernen kommet fornuftigt i mål med en egenkapitalforrentning på 12 pct. Indtjeningen var dog næsten dobbelt høj i årets første kvartal, mens der i de følgende tre måneder kun er røget godt 100 mio. kr. ned i kassen. Og den udvikling er Alm. Brand-koncernen ikke helt tilfreds med.

Alligevel kan koncernen hæve sine forventninger til hele året med 100 mio. kr. og venter nu et overskud på 450-550 mio. kr.

»Et ellers flot driftsresultat for andet kvartal blev negativt påvirket af et turbulent rentemarked, der ramte vores tre forretningsområders investeringsresultater,« siger Alm. Brands topchef, Søre Boe Mortensen, i forbindelse med regnskabet.

Koncernens resultat bliver i særlig grad trukket op af udviklingen i skadesforsikring, som har været positivt påvirket af vejrforhold og afløbsgevinster. Og trods et negativt investeringsresultat og skærpet konkurrence, har koncernen kunnet opjustere forventningerne til resultatet i skadesforsikring.

»Samtidig ser vi fortsat stigende aktivitet i både Liv og Pension og Bank. Vi har i kvartalet set en pæn vækst i de indbetalte pensioner, ligesom banken har fået flere kunder og igen øget udlånet,« siger Søren Boe Mortensen.