Alm. Brand hæver forventningerne med 100 mio. kr.

Alm. Brand-koncernen kan trods et skrantende andet kvartal opjustere sine samlede forventninger til 2015 med 100 mio. kr. Samlet har koncernen haft overskud på 306 mio. kr. i årets første halvår.

Alm. Brand-koncernens direktør, Søren Boe Mortensen, kan læne sig en anelse tilbage i stolen efter et godkendt regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med 306 mio. kr. på kistebunden efter første halvår af 2015 er Alm. Brand-koncernen kommet fornuftigt i mål med en egenkapitalforrentning på 12 pct. Indtjeningen var dog næsten dobbelt høj i årets første kvartal, mens der i de følgende tre måneder kun er røget godt 100 mio. kr. ned i kassen. Og den udvikling er Alm. Brand-koncernen ikke helt tilfreds med.

Alligevel kan koncernen hæve sine forventninger til hele året med 100 mio. kr. og venter nu et overskud på 450-550 mio. kr.

»Et ellers flot driftsresultat for andet kvartal blev negativt påvirket af et turbulent rentemarked, der ramte vores tre forretningsområders investeringsresultater,« siger Alm. Brands topchef, Søre Boe Mortensen, i forbindelse med regnskabet.

Koncernens resultat bliver i særlig grad trukket op af udviklingen i skadesforsikring, som har været positivt påvirket af vejrforhold og afløbsgevinster. Og trods et negativt investeringsresultat og skærpet konkurrence, har koncernen kunnet opjustere forventningerne til resultatet i skadesforsikring.

»Samtidig ser vi fortsat stigende aktivitet i både Liv og Pension og Bank. Vi har i kvartalet set en pæn vækst i de indbetalte pensioner, ligesom banken har fået flere kunder og igen øget udlånet,« siger Søren Boe Mortensen.