Allers topchef gennem 15 år fratræder på grund af uenigheder

Efter 15 år på posten fratræder Aller Medias topchef, Pål Thore Krosby, på grund af uenigheder om ny strategi. Han afløses af Lars Sander Matjeka.

Efter 15 år på posten fratræder Aller Medias topchef, Pål Thore Krosby på grund af uenigheder om ny strategi. Han afløses af Lars Sander Matjeka. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aller Medias topchef, Pål Thore Krosby, fratræder sin post efter 15 år. Det sker på baggrund af en ny strategi, der betyder, at Aller Holding i samarbejde med Aller Media har valgt at flytte Aller Medias rejseforrretning - Aller Leisure - ind under Aller Holding.

»Når jeg nu har et anderledes perspektiv på fremtiden end den deling af selskaberne, der ønskes, tænker jeg, at det er et godt tidspunkt at give stafetten videre. Jeg er dog stolt over at have tilført koncernen en rejseforretning, der er vokset så stor i Danmark og Norden, at den løftes op i Aller Holding,« siger Pål Thore Krosby i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Aller Media er i min tid kommet rigtig langt i tranformationen fra at være en traditionel ugebladsvirksomhed til et innovativt mediehus med tilhørende mediemarketingvirksomhed samt rejseforretning. SAFARI-strategien har vist sig at være valid og med et tydeligt fremtidsbillede, og alle områder er kendetegnet ved dygtige ledere og en stærk organisation.«

Aller skriver i pressemeddelelsen, at den ændrede forretningsstruktur skyldes et ønske om at sikre en klar profil af koncernens rejseforretning uafhængigt af koncernens medieforretning.

Aller Medias rejseforretning omfatter blandt andet rejsebureauerne Nyhavn Rejser, Kulturrejser, Nilles Rejser samt Beach Tours.

Pål Thore Krosby har overlevet de turbulente år i Aller-koncernen, der blandt andet betød, at den tidligere chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup, måtte tage sin afsked med mediehuset.

Den nu tidligere topchef for koncernen har været med til at implementere rejseforretningen Aller Leisure, der havde til hensigt økonomisk at kompensere for den pressede mediebranche. Den nye strategi betyder, at Aller Leisure bliver udskillet fra Aller Media, hvor Pål Thore Krosby var direktør. Rejseforretningen skal være en selvstændig forretningsenhed ejet direkte af Aller Holding, der er bestyret af selve Aller-slægten med Erik Aller, Bettina Aller og Katinka Aller ved roret, og det er denne beslutning, som Pål Thore Krosby er uenig i.

Selvom den 53-årige tidligere topchef er færdig hos Aller, er han klar til at bestride en anden toppost i fremtiden.

»Det har været en fantastisk rejse med Aller, og det har været et privilegium at få lov til at stå i spidsen for at udvikle og fremtidssikre en så traditionsrig og ikonisk dansk virksomhed. Jeg har haft gode og loyale ejere med tro på det, jeg har villet, dygtige medarbejdere og arbejdet med mange spændende og udviklende udfordringer. Det er derfor vemodigt at slutte, selvom det samlet set er den rigtige beslutning, og jeg er klar til et nyt job som topchef, måske fortsat i Danmark,« siger han i pressemeddelelsen.

44-årige Lars Sander Matjeka afløser Pål Thore Krosby som direktør for Aller Media. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for Datagraf Communications, der er datterselskab under Aller Media.