Allergikoncerns toplinje rammer forventningerne

Omsætningen hos allergikoncernen ALK-Abello endte som forventet, men næste år ser selskabet omsætningen dale en anelse.

Omsætningen hos allergikoncernen ALK-Abello endte som forventet, men næste år ser selskabet omsætningen dale en anelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ALK-Abelló kom ud af fjerde kvartal nogenlunde som ventet, da selskabet omsatte for 593 mio. kr. mod 615 mio. kr. i fjerde kvartal 2012 og analytikerforventningen på 594 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster endte i perioden på 110 mio. kr. mod 96 mio. kr. i fjerde kvartal et år tidligere og analytikerforventningen 93 mio. kr.

På bundlinjen realiserede ALK-Abelló et overskud efter skat på 40 mio. kr. mod et underskud på 15 mio. kr. i fjerde kvartal 2012 og analytikernes forventninger om et overskud på 47 mio. kr.

ALK-Abelló venter at komme ud af regnskabsåret 2014 med en omsætning på 2,15-2,2 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster og indtjening fra produktleverancer og royalties i Nordamerika på 225-400 mio. kr.

Det fremgår af årsregnskabet fra selskabet onsdag morgen.

Til sammenligning leverede ALK en omsætning på 2244 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 258 mio. kr. i 2013.