Allergikæmpes omsætning faldt – helt som ventet

ALK-Abelló regnskab for andet kvartal af 2017 viser et fald i omsætningen og et minus på bundlinjen.

ALK-Abelló regnskab for andet kvartal af 2017 viser et fald i omsætningen og et minus på bundlinjen. PR. ALK-Abelló Fold sammen
Læs mere

Omsætningen faldt til 691 mio. kr. fra 773 mio. kr. i samme periode af 2016. Værd at bemærke er det dog, at omsætningen i samme kvartal sidste år indeholdt ekstraordinære effekter på omkring 100 mio. kr., skriver ALK. Ifølge Bloomberg var der ventet en omsætning på 689,8 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) viste et minus på 28 mio. kr. mod et plus på 119 mio. kr. i samme periode af sidste år, mens resultatet før skat faldt til et underskud på 35 mio. kr. mod et overskud på 131 mio. kr. i andet kvartal af 2016. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News estimeret et driftsresultat på minus 16 mio. kr.

Driftsresultatet var i andet kvartal af 2016 særligt positivt påvirket af, at ALK's franske konkurrent, Stallergenes Greer, tidligere havde været ramt af et produktionsstop og først så småt var oppe i omdrejninger igen.

Nettoresultatet viste et minus på 1 mio. kr. mod et plus på 72 mio. kr. i samme periode sidste år.

ALK-Abelló fastholder forventningerne til 2017 om en omsætning på 2,8-3,0 mia. kr. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på cirka 300 mio. kr.

»Helårsomsætningen forventes fortsat omkring 2,8-3,0 mia. kr., da de europæiske markeder etablerer et "new normal" efter sidste års disruption,« skriver ALK i regnskabet. Driftsresultatet (EBITDA) ventes stadig i omegnen af 300 mio. kr.

Selskabets forventninger til de frie pengestrømme sænkes dog til minus 600 mio. kr. fra tidligere minus 500 mio. kr.

Årsagen er større skattebetalinger og en smule større arbejdskapital. Desuden er pengestrømmene påvirket af øgede investeringer.

Endelig forventer selskabet at offentliggøre en strategi-opdatering i efteråret.