Aller øger satsning på kulturrejser

Den danske bladkoncern køber nu størstedelen af aktierne i rejsebureauet Kulturrejser Europa og udvider dermed sin ferieportefølje.

Aller har opkøbt aktiemajoriteten i Kulturrejser Europa, der blandt andet sender ferieglade danskere på krydstogter til byer som Venedig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krydstogter til Istanbul. Puccinis operaer i Italien. Og Downtown Abbey-settet i Storbritannien. Tre ting, man måske ikke umiddelbart forbinder med bladkoncernen Aller. Men det skal man til. For selskabet bag Billed-Bladet og Se&Hør har netop købt 95 procent af aktierne i det danske rejsebureau Kulturrejser Europa og udvider derved sin rejsedivision, Aller Leisure, der også har Nyhavn Rejser i folden.


»Vi har identificeret et nærmest perfekt match mellem Kulturrejser Europas kunder og vores læsere, hvor vi kan kombinere vores viden om læsere, mål- og kundegrupper til at styrke gen- og mersalget på tværs af begge forretninger. Dertil giver vores nordiske organisation mulighed for at realisere et stort uforløst vækstpotentiale for Kulturrejser Europa på de nære markeder i Norge og Sverige,« siger Rikki Sølling, der er direktør i Aller Leisure, i en pressemeddelelse.

Med opkøbet forventer Aller Media en styrkelse af både top- og bundlinje i den kommende regnskabsperiode. Aktieopkøbet til trods vil der ikke ske organisatoriske ændringer i hverken Aller Media eller hos Kulturrejser Europa, der ligesom sin nye storaktionær udtrykker begejstring over opkøbet.

»Med Aller som partner får vi en unik mulighed for at sætte yderligere fart på væksten i Danmark, men også mulighed for at udvide vores succesfulde koncept til Sverige og Norge. Med Allers stærke brands og nordiske tilstedeværelse i medieverdenen, vil Kulturrejser Europa kunne skræddersy nye og spændende rejser til gavn for vores kunder og leverandører,« siger Mikkel Blom, der er rejsebureauets direktør og medejer, ligeledes i en pressemeddelelse.

Kulturrejser Europa har 13 ansatte og er en del af moderselskabet Euro Travel ApS. I 2013 havde Kulturrejser Europa en omsætning på knap 80 millioner kroner og med opkøbet forventer Aller Leisure en omsætning på knap en halv milliard kroner i det her regnskabsår.