Aller lægger pres på sine medier

I sidste uge fik magasinerne CV og Living Design dødsdommen af mediekoncernen Aller Press og flere lukninger kan være på vej. I et interview med Business.dk slår topchef Pål Thore Krosby fast, at virksomhedens 30 udgivelser vil blive vurderet nøje i den kommende tid.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen
”Lukningen af CV og Living Design er et bidrag sammen med andre ting. Alle vores titler vil blive nøje og kritisk gået igennem,” siger adm. direktør for Aller Press, Pål Thore Krosby, til Business.dk.

Aller Press udgiver knap 30 titler herunder Billede Bladet, Ude & Hjemme, Familie Journalen, Bazar og Femina.

”Hvis titler ikke er lønsomme, så venter vi ikke med at gøre noget ved det,” siger han.

Meldingen kommer få dage efter, at Aller Press meddelte medarbejderne på kvindemagasinet CV og boligmagasinet Living Design, at deres arbejdsplads lukker. Samtidig har en lang række af landets største mediehuse meldt om større og mindre sparerunder ovenpå en forstærket afmatning på annoncemarkedet i kølvandet på finanskrisen.

For en uge siden meddelte Aller i Norge desuden, at man skal spare 130 mio. kr. og skærer 70-90 stillinger væk.

Pål Thore Krosby vil ikke gå i detaljer med, hvor meget han regner med at Allers danske forretning skal spare i den kommende tid.

”Vi vil kigge mere kritisk på investeringer og nyansættelser, men vi melder ikke noget ud ligesom Aller Norge,” siger han, et par uger inden regnskabet for 2008 offentliggøres.

”Vi havde et rimeligt fornuftigt sidste år. Så der er ingen dramatik. Vi har lavet en strategi frem til 2010-11, som vi holder fast i. Men en del af strategien er at holde en fornuftig lønsomhed indtil da, og finanskrisen kræver tilpasning,” siger Pål Thore Krosby.

Dramatisk medieudvikling
Hvor meget tilpasning, der er behov for, afhænger af udviklingen på markedet i den kommende tid, understreger direktøren.

”Med udgangspunkt i vores lønsomhed lige nu er vi ikke så langt fra, hvor vi skal være i forhold til vores strategiplan, men om det fortsætter sådan afhænger af markedet,” siger Pål Thore Krosby.

Om Aller Press vil have ligeså mange titler om et halvt år, ønsker han ikke at udtale sig om.

”Det vil og kan jeg ikke spekulere i,” siger han.

Aller Press har for nylig relanceret sig selv online med nye hjemmesider til samtlige udgivelser, ligesom man har meldt ud, at man vil investere i det digitale område for at imødegå den generelle medieudvikling. Det digitale område bliver nu også genstand for et kritisk gennemsyn.

”Det er vanskeligt at kommentere på de enkeltstående forretningsområder, men alt skal gås igennem, og vi vil måske investere med lidt lavere risiko. Men vi skal heller ikke stoppe udviklingen. Finanskrisen er midlertidig, og den underliggende medieudvikling er langvarig og mere dramatisk. Den kan man ikke spare sig ud af,” siger Pål Thore Krosby.

Aller Press er den danske del af den nordiske mediekoncern Carl Allers Etablissement. Det børsnoterede spejlbillede, Rella Holdning, har tabt 47 pct. af sin markedsværdi det seneste år.