Aller i rødt efter skuffende år

En af nordens største medievirksomheder Carl Allers Etablissement er gået i rødt efter et skuffende regnskabsår med markant tilbagegang på driften og store tab på værdipapirer.

Læs mere
Fold sammen
Det fremgår af nøgletallene for regnskabsåret 2007/08

Årets resultat er et underskud på 19,9 mio. kr. i forhold til et overskud på 276,8 mio. kr. året forinden. Altså en tilbagegang på næsten 300 millioner kroner. Det dækker over et driftsresultat, der er faldet fra 265 til 101 millioner, mens omsætningen er steget en smule til 4,3 milliarder.

”Aller-Koncernen har haft et år, som resultatmæssigt ikke levede op til de forventninger, der blev udtrykt i forrige årsrapport,” konstaterer ledelsen i årsberetningen. Her bliver der også lagt op til "markante tilpasningstiltag" så som nedlukning og salg af underskudsgivende aktiviteter.

Udviklingen i Allers danske forretning Aller Press beskrives som ”nogenlunde tilfredsstillende” på trods af et overskud, der er faldet fra 144 til 63 millioner kroner.

Her er det gratisudgivelserne Chili Group og Where2Go, der fremviser negative driftsresultater, mens der blandt andet er investeret i en større onlinesatsning.

Aller Press meddelte forleden, at man lukker magasinerne CV og Living Design. I den forbindelse udtale adm. direktør Pål Thore Krosby til Business.dk, at man nu vil gå kritisk gennem hele forretningen.

”Lukningen af CV og Living Design er et bidrag sammen med andre ting. Alle vores titler vil blive nøje og kritisk gået igennem,” sagde han.

Aller Press udgiver knap 30 titler herunder Billede Bladet, Ude & Hjemme, Familie Journalen, Bazar og Femina.

”Hvis titler ikke er lønsomme, så venter vi ikke med at gøre noget ved det,” sagde Pål Thore Krosby.

For indeværende regnskabsår forventes et resultat på niveau med sidste år, selvom der tages forbehold for den usikre markedsudvikling.

Værst ser du ud i Aller Norge, hvor årets resultat er et underskud på 69 millioner kroner. Her meddelte ledelsen i sidste uge, at der skal spares 130 millioner kroner.

Med forbehold for finanskrisen venter Aller-koncernen som helhed et driftsreultat i størrelsesorden 150-200 mio. kr. for indeværende regnskabsår.

Den markante tilbagegang i det afsluttede regnskabsår skyldes blandt andet et fald i de finansielle indtægter på 181 mio. kr. som følge af kursfald på koncernens værdipapirer.

Tilbagegangen i driftsreesultatet henledes blandt andet til store afskrivninger på udgiverrettigheder og goodwill.