Aller-familien hiver millioner hjem trods elendigt år

Efter dundrende underskud på den primære drift, har Aller valgt at skrue udbyttet op, så familien alligevel hiver 50 millioner kroner hjem.

Bettina Aller, ejer af og direktør i medievirksomheden Aller Media, kommer ikke til at lide under selskabets dårlige resultat. Udbyttet i Aller Holding er nemlig hævet fra 35 procent til 85 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været et skidt år for medieselskabet Aller Holding, men det kommer ikke til at gå ud over Aller-familien.

I årsregnskabet for Aller Holding fremgår det, at koncernen har haft et aldeles udfordrende regnskabsår, som endte med et underskud af den primære drift på 60 millioner kroner, hvilket af selskabet selv betegnes som »ikke tilfredsstillende.«

Med et resultat efter skat, der udgør et overskud på 59 millioner kroner mod 159 millioner kroner året før, er der ikke meget at komme efter for ejerne, hvis de skulle holde sig til den faste praksis med udbytte på 35 procent af årets resultat. Men det skal de ikke.

Aller Holding har nemlig valgt at ændre praksis, så udbyttebeløbet lander i omegnen af sidste år.

Aller Holding skriver i årsregnskabet for 2013/2014, at »der foreslås udloddet 50 millioner kroner i udbytte, svarende til 85 procent af årets resultat mod 55 millioner kroner i 2012/2013.«

»Selskabets faste praksis med udlodning af 35 procent af årets resultat efter skat er således fraveget i 2013/2014,« skriver Aller Holding.

Spørger man Klaus Landstrøm, direktør i Rella Holding, hvis eneste aktivitet er en aktiepost på 64 procent af de udestående aktier i Aller Holding, så han gerne et større udbyttebeløb.

»Det er fuldt forsvarligt i det her tilfælde. Rellas synspunkt er, at Aller er en overkapataliseret virksomhed. Man har likvide beholdninger og let realisable værdipapirer for 3 milliarder kroner, og når man ikke har konkrete investeringsplaner, som kræver den her likviditet, så burde man udbetale en væsentlig del af de her 3 milliarder kroner til aktionærerne,« siger Klaus Landstrøm og fortsætter:

»Lidt frækt kan man sige, at man lige så godt kunne udbetale 2,5 milliarder, hvis det skulle være. Så det er på ingen måde uforsvarligt, selvom det svarer til 85 procent af overskuddet.«

Han forklarer, at der tidligere - under finanskrisen, hvor Aller Holding også leverede underskud - blev lavet en aftale om et minimumsudbytte på 50 millioner kroner.

Forklaringen på det dårlige resultat i regnskabsåret 2013/2014 skal findes i kraftige fald i oplagene for både ugeblade og magasiner samt væsentligt reduceret annoncesalg.