Aller-chef: FOKUS var alt for langt fra vores målsætning

Efter kun 10 måneder måtte Aller lukke sit andet store flagskib. Først erhvervsbladet I dag. Nu mandemagasinet Fokus, der lukker med et stort millionunderskud. Allers direktør taler ud om projektet.

Rygterne melder om et tab på 30 mio. kroner efter, at Aller har lukket Fokus. Allers administrerende direktør Pål Thore Krosby vil kun sige, at tabet har ligget et "godt stykke" under 50 mio. kr. <br>Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
Endnu et prestigeprojekt i Skandinaviens største ugebladskoncern Aller lukker og slukker. Aller erkender nu, at en af koncernens største flagskibe ikke kunne løbe rundt. Fokus gav efter 10 måneder et underskud på mange millioner kroner.

Rygter i branchen går på, at Aller har tabt 30 millioner kroner på Fokus, men det tal vil direktøren ikke bekræfte.

"Jeg ønsker ikke at fortælle om tabet. Men det er et tocifret millionbeløb på godt under 50 mio. kroner," siger administrerende direktør i Aller Press Pål Thore Krosby.

For nylig måtte Aller lukke for det andet store prestigeprojekt erhvervsbladet I dag, men det projekt ligger ikke under Pål Thore Krosbys ansvar, og derfor kan han ikke kommentere på det.

Hvordan går det i Aller helt overordnet?

"Det går meget godt. Vi har et afvigende regnskabsår, så jeg kan ikke fortælle dig nu, hvordan det går rent økonomisk," siger direktøren og peger på, at Aller havde 243 mio. kroner i overskud i 2005 ud af en omsætning på 1,1 mia. kroner. Og at det er rekordresultat for koncernen.

Resultatet svækkes af store investeringer

Pål Thore Krosby er optimistisk for 2006, men han understreger, at der i år bliver investeret i udvikling. Derfor kommer resultatet i 2006 til at ligge under resultatet i 2005. Og derfor kan Aller ikke forvente et nyt rekordår, forklarer han. Han vil ikke komme med et konkret bud på resultatet for 2006.

Hvad gik der galt med Fokus, der var en af jeres store satsninger?

"Vi forsøgte at bygge et nyt marked," siger han og henviser til, at Aller skulle have danske mænd til at købe et ugeblad.

"Det var vanskeligere, end vi troede. Vi forsøgte løbende at udvikle bladet, men det har ikke været muligt at få tilstrækkeligt mange danske mænd til at købe bladet," siger Pål Thore Krosby.

Alt for langt fra målsætningerne

Fokus solgte til sidst mellem 12-13.000 eksemplarer ugentligt, mens målsætningen lød på mellem 40-50.000 blade per uge. Magasinet kunne derfor ikke løbe rundt.

"Vi evnede ikke at lave et blad, som tilstrækkeligt mange mænd ville læse. Til sidst var vi så langt under vores målsætning og breakeven, at det var bedre at lukke."

Det ser ud til, at de store projekter hos jer mislykkes. Er det også jeres opfattelse?

"Nej, det er ikke rigtigt. Det er klart, at nogen projekter ikke går, men vi skal have modet til hele tiden at satse på nye projekter," siger Pål Thore Krosby.

Nu har Aller lukket et par store projekter. Er der nye undervejs?

"De kommer løbende. Der kommer flere titler i Danmark, og vi vil også vokse uden for landegrænserne - blandt andet Tyskland. Men det er for tidligt at sige noget konkret endnu."

Aller har for nylig købt 34 pct. af Chili Group, men inden udgangen af 2010 forventer Pål Thore Krosby, at Aller har købt hele selskabet.

Sidste nummer af FOKUS kommer på gaden den 25. januar 2007. Og Aller Press vil undersøge, om der findes andre jobmuligheder i Aller for de 25 fastansatte på redaktionen.