Alle venter på Apple

Verdens mest værdifulde virksomhed er blevet næsten 30 procent mindre værd i løbet af 4 måneder, og analytikerne er mildest talt ikke enige om, hvad regnskabet onsdag aften vil vise.

Sidste uge kunne Wall Street Journal fortælle, at Apple kun sælger halvdelen af det forventede antal iPhone 5. Fold sammen
Læs mere
Foto: ETIENNE LAURENT

Der er mere end almindelig spænding i luften, når Apple i aften offentliggør sit seneste kvartalsregnskab.

For det første fordi vi har at gøre med verdens mest værdifulde virksomhed, hvilket således giver alskens fingerpeg om, hvor økonomien i almindelighed og teknologimarkederne i særdeleshed bevæger sig hen.

For det andet fordi Apple-aktien i løbet af de seneste 4 måneder har mistet næsten 30 procent i værdi. Mange investorer er bange for, at firmaet bag iPod, iPhone og iPad har de bedste dage bag sig. I dag bliver disse produkter i stigende grad udfordret af nyere og billigere modeller fra blandt andet Samsung og Google.

Sidste uge kunne Wall Street Journal fortælle, at Apple kun sælger halvdelen af det forventede antal iPhone 5, det nye mobile flagskib som blev lanceret september 2012, da aktiekursen var på sit højeste.

Apple tjener stadig styrtende med penge på både iPhone og iPad, men nogle iagttagere frygter, at disse teknologiikoner ender med at blive nicheprodukter på grund af de høje priser. Det har sat gang i rygterne om en ny og billigere iPhone, men det har Apple afvist.

Derfor spekuleres der ivrigt i, hvad den næste åbenbaring fra Apple kunne være, og de fleste bud lyder på et TV-apparat, hvilket kunne gøre det samme ved TV-markedet, som iPhone gjorde ved telebranchen.

Resultatet er, at analytikere er rygende uenige om, hvad Apple præsenterer senere i dag, og hvilken effekt det vil have på aktiekursen.