Alle medarbejdere fyret: Legendarisk landsholdshotel på vej mod nederlag

Alle medarbejdere på First Hotel Marina i Vedbæk, som tidligere var fodboldlandsholdets samlingssted, er opsagte. De senere år har budt på mange underskud.

Hotel Marina var i mange år fodboldlandsholdets faste ramme om forberedelserne til landskampene. Her møder Brian Laudrup pressen forud for en kamp. Foto: Liselotte Sabroe. Fold sammen
Læs mere
Foto: FOTO: LISELOTTE SABROE

Det ser sort ud for det hotel, der frem til 2008 var fodboldlandsholdets foretrukne omgivelser til samlingerne, First Hotel Marina i Vedbæk. Ifølge netsiden kursuslex er alle medarbejdere opsagte.

»Vi kan ikke tage imod nye aftaler for 2018, for vi ved ikke, om døren står åben for hoteldrift i 2018,« siger general manager Susanne Jensen til Kursuslex.

Et kig i hotellets regnskaber er da heller ikke behagelig læsning med adskillige underskud over de senere år. Det får den uafhængige revisor til i regnskabet for 2016 blandt andet at skrive, »at der er væsentlig usikkerhed , der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften,« med henvisning til, at hotellets moderselskab er trådt tilbage for gæld til tilknyttede virksomheder.

Ifølge Kursuslex bekræfter First Hotel-kædens informationschef Erlend Ellingsen, at aftalen med Hotel Marina udløber i december.

»Vi ejer ikke hotellet/ejendommen, og ved desværre ikke, hvad ejeren vil foretage sig med grunden/bygningen, når lejeperioden slutter. Vi ønsker dem uanset hvad held og lykke videre,« skriver han til Kursuslex.

Der er ifølge netsiden cirka 30 personer i alle faggrupper på hotellet, som gennem 25 år var rammen om landsholdets forberedelser til at møde modstanderne på grønsværen. I 2008 rykkede A-landsholdet til Hotel Marienlyst i Helsingør forud for dets kampe under ledelse dengang af landstræner Morten Olsen, som også var manden bag beslutningen.

Han angav dengang lysten til at prøve noget nyt som årsag til at flytte længere nordpå langs Sjællands østkyst.