Alle Dreamlinere på vingerne igen

De otte flyselskaber, som verden over har Boeings Dreamliner 787 ventede på startbanen, har nu givet grønt lys til flyvninger fra juni.

Nu har alle otte flyselskaber, som har Boeings Dreamliner 787 i flåden, annonceret at flyet er klar til at lette denne sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dreamlineren har længe stået bundet til jorden, men snart vil kæmpeflyene igen få luft under vingerne. Alle otte selskaber ,som ejer Boeings Dreamliner 787, begynder fra tidligt i juni at sætte flyene i funktion igen, skriver cnn.com.

De sidste dage har flere flyselskaber sagt god for ture med Dreamlineren, og første tur er allerede fløjet mellem Addis Ababa til Nairobi i Kenya. Det var flyselskabet Ethiopian Airlines, der sidste lørdag i april tog første rul ned af landingsbanen, efter de amerikanske myndigheder havde godkendt det nye batteridesign ugen inden.

Nu følger de syv resterende flyselskaber efter, skriver cnn.com.

En Dreamliner er allerede søndag lettet fra Japan, hvor 24 af de 50 groundede fly ejes af Air Nippon Airways og Japan Airlines. Testflyvninger var en succes, og de japanske flyselskaber begynder indenrigsflyvninger allerede fredag i denne uge.

Se også: Boeing Dreamliner - velkommen om bord

Også i denne uge har Qatar Airway annonceret, at selskabet vil starte flyvninger med Dreamlineren mellem Doha og Dubai og fra Doha til London fra 15. maj.

United Airliens, det eneste amerikanske flyselskab som har Dreamlinere i flåden, tager flyene i brug igen fra den 31. maj, men først kun på ruten mellem Houston og Denver.

Også i maj begynder Air India at sende flyene mod skyerne igen og lidt senere, den 5. juni, letter Dreamlinerne hos det polske flyselskab LOT. Det chilenske flyselskab LAN vil også starteflyvninger igen i juni, men datoen er ikke fastsat.

Dermed er den tre måneder lange grounding af den hypermoderne, men batterifejlende, Dreamliner, slut, skriver cnn.com.