Alle Cimber-afgange aflyst fra torsdag morgen

Med konkursbegæringen fra Cimber Sterling er kunderne med billet til selskabets afgange tvunget til at finde anden transport - SAS indsætter ekstra fly.

Alle Cimber Sterling fly bliver på jorden fra torsdag morgen klokken 6.30. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle flyvninger med Cimber Sterling er aflyst fra torsdag morgen klokken 6.30, da selskabet begærede sig konkurs.

"Konsekvensen er, at alle flyvninger fra det tidspunkt er aflyst. Hvis du derfor skulle have været af sted med Cimber Sterling i dag, vil det desværre derfor være forgæves at tage til lufthavnen. Vi beklager inderligt," skriver Cimber Sterling i en pressemeddelelse.Det mærker passagererne i Aalborg Lufthavn, hvor flyselskabets konkursbegæring skaber rod i morgentrafikken.

"Der er ét fly, der er kommet af sted planmæssigt. Alle andre fly er grounded. De passagerer, der har bestilt billetter, forsøger vi at ombooke på andre afgange, og ellers kan de få deres penge tilbage gennem rejsegarantifonden," siger Rikke Mølgaard, salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

I Københavns Lufthavn afventer Operationscenteret fortsat information fra Cimber Sterling, oplyser kommunikationsrådgiver Anne Munck Mikkelsen.

På Cimber Sterlings hjemmeside er der ikke megen hjælp at hente. Den normale hjemmeside er erstattet af en beklagelse fra Cimber til kunderne - men ustadig drift af siden betyder, at man ofte henvises til en midlertidig side med følgende besked:

"Velkommen til Cimber Sterling. Vi har problemer med vores normale hjemmesiden, men du kan benytte denne midlertidige side til at booke flybilletter ligesom du plejer. Venlig hilsen Cimber Sterling."

SAS oplyser klokken 8, at man har indsat ekstra trafik og øger så vidt muligt kapaciteten:

"Det vil give størstedelen af de passagerer, som har booket billet hos Cimber Sterling, lejlighed til på normale vilkår at finde en alternativ rejsemulighed og alligevel komme frem. Det er endnu for tidligt at sige, hvornår trafiksituationen er normaliseret," hedder i en pressemeddelelse fra SAS.