Alle anker Riskær-dom

Hverken Klaus Riskær Pedersen eller Bagmandspolitiet er tilfredse med dommen på 14 måneders ubetinget fængsel for skyldnersvig.

Klaus Riskær Pedersen agter at anke dommen på 14 måneders fængsel til landsretten og satser på at blive frifundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkild Adsersen

Om Klaus Riskær Pedersen rent faktisk ender med at få 14 måneders ekstra overnatninger på Hotel Gitterly er endnu ikke afgjort. Efter dommen torsdag stod det nemlig klart, at både den dømte finansmand og politiet anker dommen. Sikkert er det dermed, at Klaus Riskær Pedersen i hvert fald ikke får lov at slippe tidligt ud af fængslet.

Vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen mener ikke, at Klaus Riskær Petersen skal have lov at slippe med 14 måneders fængsel for skyldnersvig, og vil derfor anke dommen fra Københavns Byret.

"Ja, jeg tor, du roligt kan regne med, at vi vil modanke med krav om skærpelse," siger han til Børsen.

Omvendt erklærede Klaus Riskær Pedersen straks efter dommen, at han vil anke afgørelsen med krav om frifindelse.

"For mig og mit vedkommende er det selvfølgelig afgørende, at landsretten meget, meget hurtigt får mulighed for at behandle det her, da det har meget stor betydning for den prøvetid, jeg har, hvor jeg jo ellers normalt skulle ud her til oktober i år," siger Klaus Riskær Pedersen til Børsen og fortsætter:

"Det er sørgeligt det her. Jeg kan bare ikke gøre en skid ved det andet end at tage tilbage i den forpulede fængselscelle og glo nu i yderligere et år og to måneder. Så må jeg håbe på, det lykkes at få denne sag her hurtigt i landsretten."

Klaus Riskær Pedersen blev dømt for at have trukket en halv million kroner ud af et af sine selskaber under konkursbehandlingen. Han fastholdt selv, at det var et konsulenthonorar, men den hoppede dommerne ikke på. Klaus Riskær Pedersen blev samtidig dømt for at drive virksomhed fra fængselscellen mod et forbud, han fik i 2008.