Alka kan være tæt på frasalg

Fagbevægelsen, der ejer forsikringsselskabet Alka, overvejer at sælge forsikringsselskabet til en pris på 4 mia. kr., ifølge flere kilder der har kendskab til salgsprocessen.

BioNutria Park er klar til Alka Superliga-kampen mellem Randers FC og SønderjyskE i Randers, fredag den 24. november 2017. Randers FC-SønderjyskE slutter 0-2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge Børsen har ejerne af Alka, heriblandt LO's medlemsforbund, der ejer 54,2 pct. af forsikringsselskabet, hyret den svenske bank SEB til at stå for købsprocessen, hvor flere af de største børsnoterede forsikringsselskaber er med i kapløbet om at overtage Alka.

Potentielle købere af Alka er blandt andet de danske forsikringsselskaber Topdanmark, Alm. Brand og Tryg. Men også selskaber som det britisk-ejede Codan og det norsk-ejede Gjensidige vurderes til at være med i slutspurten om købsaftalen.

Kim Simonsen, der er formand for bestyrelsen, har ikke ønsket at kommentere, hvorvidt SEB er blevet hyret til at stå for købet over for Børsen.

»Jeg har modtaget adskillige købstilbud i de otte år, jeg har været formand for Alka. Men ellers har jeg ingen kommentarer,« siger Kim Simonsen til Børsen.

Ifølge Forsikring & Pension har Alka en markedsandel på 4 pct. i Danmark, og selskabet formåede at hente 17.000 nye kunder i 2016, hvilket bidrog til en solid organisk vækst.

Alkas direktør, Henrik Grønborg, har, i forbindelse med hans overtagelse af direktørposten i sommeren 2016, udtalt, at Alka i stigende grad er et selskab, man holder øje med, og selskabet vil blive ved med at vokse i fremtiden.

/ritzau/FINANS