ALK-vaccine skal til amerikansk eksamen

ALK-Abelló har fået dato på, hvornår de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil granske registreringsansøgningen for ALK's græsallergivaccine.

Grazax er ALK-Abellós vaccine mod græspollenallergi. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver 6. november, at FDA's rådgivende komité, et panel af uafhængige eksperter, ser nærmere på ansøgningen for tabletvaccinen, der i Europa sælges under navnet Grazax.

ALK's partner Merck indsendte registreringsansøgningen for vaccinen mod græspollenallergi i januar i år.

- Mercks ansøgning er en vigtig milepæl i ALK's bestræbelser på at globalisere allergi­vaccination og hjælpe de mange millioner allergikere, der har behov for behandling, sagde ALK's administrerende direktør Jens Bager i en meddelelse den gang.

Se også: Analyse "Fremgang i medicinalindustrien

ALK-Abelló har - via Merck - også i år indsendt en ansøgning i USA om en anden vaccine mod ragweedallergi.

Jens Bager har tidligere over for Ritzau Finans fremhævet, at lanceringen af selskabets allergitabletter i USA er en vigtig drivkraft i forhold til at nå 2015-målsætningen om en omsætning på 3 mia. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på mindst 25 pct. af omsætningen.

Mødet i FDA's rådgivende komité fungerer som en anbefaling til selve FDA, der på et senere tidspunkt vil træffe en afgørelse om, hvorvidt tabletvaccinen må sælges på det amerikanske marked. Mødet er desuden åbent for offentligheden.