ALK-topchef: Stor milepæl falder omkring årsskiftet

ALK-Abelló har på grund af usikkerhed om timingen holdt ganske store potentielle milepælsbetalinger relateret til udviklingen af sin husstøvmidetablet ude af sine foreløbige resultatprognose for 2015.

I Europa er ALK-Abelló den førende virksomhed på markedet for allergivaccination. Her fra Direktionen, Direktør Jens Bager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det skyldes, at betalingerne lige så godt kan ende med at falde i 2016.

Barberet til basisforretningen venter ALK en omsætning på 2,2-2,3 mia. kr. mod 2,2 mia. kr. sidste år. Driftsresultat før særlige poster og eksklusive milepæle og royalties fra salget af selskabets allergitabletter i Nordamerika og Japan ventes at blive på 225-300 mio. kr. mod 273 mio. kr. sidste år.

Oven i venter ALK så omkring 170 mio. kr. i milepæle for de kommende to år.

- Den ene milepæl er relateret til Japan, hvor vores partner indsendte registreringsansøgning for to uger siden for en tablet mod husstøvmideallergi. Den ene betaling er relateret til godkendelsen i Japan, som vi venter vil ske ved udgangen af 2015 eller i starten af 2016, siger Jens Bager og uddyber:

- Den anden er knyttet til Nordamerika, hvor vi i løbet af 2016 kan forvente en indsendelse af en registreringsansøgning og i slutningen af 2016 også en godkendelse.

Hertil kommer, at royalties fra salget af selskabets tabletter i Nordamerika og Japan, hvor henholdsvis Merck og Torii Pharmaceutical har rettighederne, vil generere yderligere indtægter, som ALK heller ikke har taget med sin prognose for 2015.