ALK opjusterer efter japansk vaccinegodkendelse

Danske ALK-Abellós partner, Torii, har opnået godkendelse af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi. Blåstemplingen udløser milepælsbetalinger til ALK, hvorfor selskabet nu opjusterer forventningerne til hele regnskabsåret 2015.

Tabletvaccinen mod husstøvmideallergi er nu godkendt i to af verdens tre vigtigste farmaceutiske markeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Det skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Der er tale om godkendelse af midlet Miticure, der nu har fået licens til salg i hele Japan og er godkendt til voksne og unge mellem 12 og 64 år.

- Tabletvaccinen mod husstøvmideallergi - et produkt, der er af væsentlig betydning for vores planer om at globalisere såvel produktporteføljen som virksomheden - er nu godkendt i to af verdens tre vigtigste farmaceutiske markeder. Godkendelsen i dag følger den europæiske godkendelse, som vi fik i august og anerkender igen produktets særdeles robuste kliniske data, siger ALK's administrerende direktør Jens Bager i meddelelsen.

ALK opjusterer forventningerne i 2015 om et resultat af primær drift (EBITDA før særlige poster) eksklusive salgsroyalties og eventuelle yderligere milepæls­betalinger fra partnerskaber på 350-400 mio. kr.

Tidligere lød forventningerne til EBITDA før særlige poster på 250-300 mio. kr.