ALK har fuld tillid til finansdirektør efter millionbøde

ALK-Abelló har fuld tillid til finansdirektør Flemming Pedersen, efter at han i sidste uge blev idømt en bøde på 1 mio. kr. i for kursmanipulation.

Flemming Pedersen, tidligere CEO for Neurosearch, er blevet idømt en bøde på 1 million kroner. Biotekselskabet får ligeledes en bøde, denne lyder dog på 5 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Neurosearch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ALK-Abelló har fuld tillid til finansdirektør Flemming Pedersen, efter at han i sidste uge blev idømt en bøde på 1 mio. kr. i en nu anket sag om kursmanipulation, der stammede fra tiden som topchef i biotekselskabet Neurosearch.

Det siger administrerende direktør i ALK-Abelló Jens Bager til branchemediet Medwatch.

I sagen fastslog Københavns Byret, at Neurosearch vildledte markedet med forkerte oplysninger om et lægemiddels virkninger i 2010. Meddelelsen var egnet til at påvirke kursen, der steg markant derefter, blot for at falde tungt, da selskabet et par måneder senere rettede oplysningerne.

Hos ALK har bestyrelsen ifølge Jens Bager lagt vægt på, at der er tale om sag løsrevet fra ALK, samt at Flemming Pedersen fik en mild dom, det vil sige en bødedom uden for straffeloven. Desuden fandt retten det ikke bevist, at Flemming Pedersen var motiveret af en personlig fortjeneste ved afgivelse af de urigtige oplysninger.

- Og så har vi noteret os, at Flemming har anket sagen. Vores holdning er den, som den hele tiden har været, nemlig at alle her i landet er uskyldige, indtil noget andet er bevist. I og med, at sagen er anket, har vi selvfølgelig fuld tillid til Flemmings virke her i ALK, og vi har kun godt at sige om ham i de fire år, han har arbejdet for ALK, siger Jens Bager til Medwatch.

ALK har været oplyst om sagen gennem hele forløbet, og vil ikke udtale sig mere om den, før der kommer en afgørelse fra Landsretten.