ALK er ved at gøre klar til tabletsalg i USA

ALK-Abelló er i fuld gang med at forberede sig på at overtage salget og distributionen i USA af sine tabletbaserede allergivacciner fra Merck.

Arkivfoto: »Vi er ved at gøre klar til selv at sælge. Vi rekrutterer, bygger en salgsorganisation op, og vi har nu mulighed for at overføre erfaringerne fra Europa til USA uden filter. Samtidig har vi lært af al den erfaring, som Merck har opsparet. Så vi er fulde af optimisme omkring vores egne muligheder for at markedsføre produkterne i USA,« siger Steen Riisgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Den amerikanske medicinalkæmpe opsagde samarbejdet i sommeren, og efter en overgangsfase skal ALK selv stå for salget fra starten af det nye år.

I alt tre tabletter overføres, heriblandt to godkendte tabletter mod græs- og ragweedallergi (allergi over for bynkeambrosie, red.) samt en tablet mod husstøvmideallergi, som ventes godkendt i første halvår næste år.- Vi er ved at gøre klar til selv at sælge. Vi rekrutterer, bygger en salgsorganisation op, og vi har nu mulighed for at overføre erfaringerne fra Europa til USA uden filter. Samtidig har vi lært af al den erfaring, som Merck har opsparet. Så vi er fulde af optimisme omkring vores egne muligheder for at markedsføre produkterne i USA, siger Steen Riisgaard til Ritzau Finans.
Hvis godkendelsen af Acarizax som ventet kommer i løbet af første halvår, kan der godt gå et stykke tid, før ALK for alvor kommer i omdrejninger.- Vi skal tænke os grundigt om, specielt når det kommer til Acarizax. Når vi selv overtager markedsintroduktionen kan vi ikke være klar så hurtigt, som hvis det var Merck. Det, vi kan se, er, at vi har gjort det helt rigtigt i Europa, og vi skal være sikre på, at vi også gør det helt rigtigt i USA. Så er det bedre at vente et lille stykke tid med at introducere for så at gøre det rigtigt. Nu er fordelen med Acarizax, at der er tale om en helårsallergi, så vi er ikke så afhængige af at ramme det rigtige vindue, siger Steen Riisgaard.

Om ALK på sigt atter skal betræde partnervejen i USA er ikke afgjort.