ALK-Abellós bundlinje skuffer

ALK-Abelló havde som ventet vækst i andet kvartal, men leverede ikke helt den indtjening, som analytikere havde sat næsen op efter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet, der er verdens største på markedet for allergivacciner, omsatte for 615 mio. kr. mod 532 mio. kr. i andet kvartal af 2013 og analytikerforventningen på 616 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Salget i Nordamerika af de nylancerede tabletvacciner Ragwitek og Grastek var som ventet afdæmpet, da partneren Merck er i færd med at præparere markedet forud for pollensæsonen 2015.

- Da lanceringerne fandt sted i maj og behandlingen må indledes mindst 12 uger før pollensæsonens start, har ALK og Merck kun ventet begrænset salg i 2014. Som et resultat vil 2014 i højere grad blive tilegnet en salgsindsats forud for pollensæsonen 2015.

Driftsresultatet, EBIT, endte i andet kvartal på 53 mio. kr. mod et underskud på 40 mio. kr. i andet kvartal et år tidligere og analytikerforventningen om 86 mio. kr.

På bundlinjen realiserede ALK-Abelló et overskud på 31 mio. kr. mod et underskud på 30 mio. kr. i andet kvartal 2013 og analytikernes forventninger om et overskud på 56 mio. kr.

ALK præciserer forventningerne til 2014 i regnskabet for andet kvartal.

Der ventes nu et driftsresultat (EBITDA) på ca. 450 mio. kr. opgjort før særlige poster. Den tidligere forventning var et resultat på 425 mio. kr., men opgjort før særlige poster samt fremtidige indtægter fra produktleverancer til partneren Merck samt royalties fra Nordamerika.

Omsætningen ventes stadig at lande på cirka 2,4 mia. kr.

Analytikere estimerede forud for regnskabet et EBITDA-resultat før særlige poster på 485 mio. kr. og en omsætning på 2,45 mia. kr., ifølge SME Direkt.

/ritzau/FINANS