ALK-Abelló Q3: Kvaler hos konkurrent sikrer ny opjustering

Der har i 2016 været store problemer hos ALK-Abellós store franske konkurrent, Stallergenes, og selv om det nu er blevet løst, fortsætter det med at sikre et højere salg af allergivacciner.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Selskabet opjusterer indtjeningsforventningerne til 2016 og vil øge antallet af ansatte på sin produktionsfacilitet i Frankrig for at følge med efterspørgslen.

Omsætningen faldt til 630 mio. kr. i tredje kvartal fra 667 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor milepælsbetalinger løftede indtjening og salg med 112 mio. kr. Organisk steg omsætningen med 17 pct.

Driftsresultatet, EBIT, faldt til 69 mio. kr. fra 124 mio. kr. På bundlinjen blev det til et overskud på 39 mio. kr. mod 62 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

For hele 2016 opjusteres forventningerne for fjerde gang på stribe.

Selskabet venter nu en vækst i omsætningen i basisforretningen til på mere end 20 pct. mod tidligere omkring 20 pct. I hele tal svarer forventningerne fortsat til, at ALK venter at overgå 2,9 mia. kr.

Forventningen til driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster løftes til mere end 650 mio. kr. mod 452 mio. kr. i hele 2015. Efter ni måneder var det tilsvarende overskud 584 mio. kr.

Tidligere ventede ALK et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster på mere end 600 mio. kr.