ALK-Abelló kører bedre end ventet

ALK-Abelló må vente med en milepælsbetaling på et tocifret millionbeløb i dollar fra den amerikanske partner Merck, men det opvejes stort set af, at den underliggende drift klarer sig bedre end ventet i den danske koncern.

ALK-Abello-medarbejdere varmer op inden den daglige løbetur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af ALK-Abellós regnskab for tredje kvartal fredag morgen, der overraskende viser et driftsoverskud, EBIT, på 17 mio. kr. og et overskud på bundlinjen på 9 mio. kr.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans ventet et underskud på driften på 12 mio. kr. og et minus på bundlinjen på 8 mio. kr.

Omsætningen endte stort set som ventet på 509 mio. kr.

ALK-Abelló gentager i regnskabet sine forventninger til driftsresultat før af- og nedskrivning, EBITDA, mens forventningerne til omsætningen er røget en anelse ned. Omsætningen ses nu lande i intervallet 2,2-2,25 mia. kr. mod tidligere over 2,3 mia. kr., mens EBITDA nu ses i lande på ca. 250 mio. kr. Det er i midten af det tidligere estimerede interval på 200-300 mio. kr.

Analytikere estimerede forud for regnskabet en 2013-omsætning på 2290 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på 223 mio. kr. ifølge SME Direkt.