ALK-Abelló har fortsat stærkt europæisk momentum

ALK-Abelló havde tilbagegang over hele linjen i første kvartal - blandt andet på grund af en stor milepæl i første kvartal sidste år, der trak omsætningen op ved den lejlighed.

Allergipiller produceret af Alk-Scherax et datterselskab under Alk-Abello. Foro: REUTERS / Christian Charisius. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS

Samtidig var den franske rival Stallergenes sidste år ramt af produktionsstop, hvorfor ALK tjente ekstra mange penge. Resultaterne er derfor på linje med det ventede hos ALK, og faktisk endda bedre end ventet i markedet.

Det danske selskab, der er verdens største på markedet for allergivacciner, omsatte for 789 mio. kr. i første kvartal af 2017 mod 848 mio. kr. i samme periode året før.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) landede på 96 mio. kr. mod 236 mio. kr. i første kvartal af 2016, der var særligt positivt påvirket af, at Stallergenes Greer var ramt af et produktionsstop og ikke kunne levere.

På det klart største marked - det europæiske - var omsætningen 616 mio. kr. mod 681 mio. kr. i første kvartal sidste år, men hvis man korrigerer for det ekstra salg grundet Stallergenes' produktionsstop, er billedet et noget andet.

- ALK bevarede sin position som markedsleder og - når man sammenligner med tallene før forstyrrelserne fra første kvartal 2015 - var omsætningen stadig 20 pct. højere i Europa, skriver ALK i sit regnskab.

ALK's resultater er samtidig højere end ventet. Estimater fra Bloomberg News viser, at analytikerkorpset havde sat næsen op efter en omsætning på 770,8 mio. kr. og et driftsresultat på 82,8 mio. kr.

På bundlinjen realiserede ALK-Abelló et overskud på 2 mio. kr. mod et overskud på 16 mio. kr. i samme periode sidste år.

For hele 2017 venter selskabet fortsat at levere en omsætning fra basisforretningen på 2800-3000 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 300 mio. kr.