ALK-Abelló får japansk godkendelse af allergitablet til børn

Det danske medicinalselskab ALK-Abelló og partneren Torii har fået en ny godkendelse af de japanske sundhedsmyndigheder, som betyder, at tabletvaccinen Miticure nu også kan bruges til behandling børn, der lider af husstøvmideallergi.

ALK-Abelló får japansk godkendelse af allergitablet til børn Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det oplyser ALK-Abelló i en fondsbørsmeddelelse fredag morgen.

»Siden lanceringen har Miticure støt og roligt vundet indpas hos lægerne, og de seneste markedsrapporter fra Japan viser, at anvendelsen har nået et opløftende niveau, og at vores partner Torii er klar markedsleder.«

»Tilføjelsen af børneindikationen udvider tabletvaccinens muligheder til at dække en vigtig, ny patientgruppe, børn, for hvem de langsigtede effekter af luftvejsallergi kan være særligt ødelæggende,« siger Henik Jacobi, der er forskningsdirektør hos ALK i meddelelsen.

Tabletvaccinen sælges allerede på det japanske marked, og derfor bliver produktet også tilgængeligt til behandling af børn med det samme i kølvandet på godkendelsen, fremgår det.

Produktet sælges også i USA, Europa, Canada og Singapore, Australien, hvor tabletvaccinen går under flere navene Odactra og Acarizax.