ALK-Abelló direktør: Basisforretningen viser pæn vækst

Væksten i ALK-Abellós basisforretning for allergivacciner lå igen i den øvre ende af ledelsens prognose i andet kvartal, efter en stærk udvikling i blandt andet USA. Den underliggende vækst landede ligesom i første kvartal på 4 pct., og det får nu ALK-Abelló til at løfte forventningerne til årets organiske vækst i basisforretningen til 3-5 pct. fra tidligere 0-5 pct.

ARKIVFOTO. Jens Bager, direktør, ALK-Abelló. Fold sammen
Læs mere

- Vi har set vækst over hele spektret. Der er selvfølgelig lidt variation fra marked til marked, men skal jeg fremhæve et sted, så er det vores basisforretning i USA, siger administrerende direktør i ALK-Abelló Jens Bager til Ritzau Finans.

ALK-Abellós basisforretning i USA udgøres især af allergeneekstrakter, der sælges til amerikanske allergilæger, og fremgangen blev i kvartalet 14 pct. til 104 mio. kr.

- Det er sjette kvartal nu, at vi ser tocifret vækst i USA. Så der er tale om konsistent vækst over en længere periode, konstaterer Jens Bager.

Fremgangen betyder også, at ALK's forventninger til de økonomiske resultater i basisforretningen opjusteres til et driftsresultat før af- og nedskrivninger EBITDA på omkring 250-300 mio. kr. opgjort før særlige poster samt royalties og milepæle. Tidligere forudså ALK et resultat på 225-300 mio. kr.

Adm. direktør i ALK-Abelló, Jens Bager, kommenterer på det stigende antal af vacciner. Se meget mere om sagen her:

 

Omsætningen i basisforretningen og på de internationale markeder ventes at lande på 2,30-2,35 mia. kr. mod tidligere 2,25-2,35 mia. kr.

Mens ALK's basisforretning udvikler sig tilfredsstillende, så har den del af forretningen, som ikke indgår i tallene til gengæld skuffet. Det drejer sig om partnerindtægterne fra ALK's nyeste tabletbaserede allergivacciner i USA og på de internationale markeder.

- Hvis jeg skal pege på et sted, hvor jeg havde håbet på noget, der var gået bedre, så var det et højere salg både af vores græstablet og vores ragweedtablet i USA, siger Jens Bager.