ALK-Abelló-boss: Vi har fået god start på året

ALK-Abelló har fået en god start på 2015. Omsætningen i basisforretningen steg med 4 pct. i lokal valuta og ligger dermed i toppen af selskabets egne forventninger.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere

- Vi fastholder selvfølgelig vores vækstforventninger om 0-5 pct. vækst. Men vi er startet godt, så selvfølgelig håber jeg, at når året er omme, så lander vi også i den øvre del af intervallet, vi har indikeret, siger administrerende direktør i ALK-Abelló Jens Bager til Ritzau Finans.


Omsætningen i basisforretningen, der omfatter hele ALK med undtagelse af indtægter fra partnerne til tabletvaccinerne uden for Europa, voksede til 626 mio. kr. fra 585 mio. kr.

Det dækkede over en fremgang i Europa på 4 pct. til 526 mio. kr., mens fremgangen i ALK's basisforretning i Nordamerika, det vil sige fraregnet indtægterne fra Merck, steg med 15 pct. til 89 mio. kr.


- Det ser fornuftigt ud i Europa, og så gør vi det rigtigt godt i Nordamerika, hvor vores forretning vokser ganske betydeligt. Fremgangen drives af tocifret vækst for Grazax, ligesom vores injektionsbaserede vacciner gør det rigtigt fornuftigt. Vi er stadigvæk ved at udfase nogle tilkøbte produkter i Holland, og fraregnes den effekt vokser vores salg med 6 pct. Så det kan jeg kun være tilfreds med, siger Jens Bager.


/ritzau/FINANS