Alk-Abelló-aktien i fokus på børsen

Flere og flere europæiske lande giver fuldt tilskud til den nye danske allergi-vaccine Grazax fra Alk-Abelló, mens de danske myndigheder tøver. Det giver medie-omtale og aktien stiger. Jyske Bank anbefaler køb.

Mens Danmark ikke vil give fuldt tilskud til den nye allergi-vaccine Grazax fra den danske medicinalvirksomhed Alk-Abelló, har både Holland og Østrig nu også tilsluttet sig den mere positive holdning til allergimidlet, som ses i Tyskland, Sverige og Storbritannien. De fem lande har alle valgt at give fuldt tilskud.

Det giver igen Alk-Abelló omtale i medierne og det har det givet flere udsving på selskabets aktie-kurs tirsdag morgen, hvor den har været oppe på en to-procents-stigning, mens den fem kvarter efter fondsbørsens åbning er steget med 1,2 procent og handles til kurs 1.199.

De næste lande, hvor der skal forhandles tilskud, er Italien, Spanien og Frankrig, og Jyske Banks analytikere vurderer, at disse lande også vil give tilskud til Grazax, der skiller sig ud fra andre allergi-vacciner ved at være i tablet-form.

”Vi forventer, at ALK-Abelló også i de lande vil få fuldt tilskud og fastholder således vores Køb anbefaling med et kursmål på DKK 1.873. Vi vurderer ALK-Abelló er en attraktiv investering, idet Grazax’s potentiale endnu ikke er reflekteret i den nuværende kurs, ligesom vi forventer et tiltagende positiv nyhedsflow over de kommende 6 måneder, som vil kunne løfte kursen yderligere,” lyder det fra Jyske Bank.