Alicia Keys forlader Blackberry

Efter under et år som kreativ direktør er det slut, mens Blackberry kæmper for livet.

Alicia Keys var med, da Blackberrys daværende topchef, Thorsten Heins, for et år siden præsenterede den nye Blackberry 10-serie, men den solgte så dårligt, at Blackberry op til jul måtte tage en kolossal nedskrivning. Arkivfoto: Mario Tama, Getty/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO TAMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sangerinden Alicia Keys får fra begyndelsen af februar mere tid til at koncentrere sig om sine sange. Hun forlader nemlig sin stilling som kreativ direktør for den hårdt pressede canadiske mobilproducent Blackberry.

Alicia Keys har ikke engang siddet i jobbet et år, og der er ikke oplyst en grund til, at parterne skilles 31. januar.

Men Blackberry, som indtil januar 2012 hed Research In Motion, er i svære, økonomiske problemer og er midt i en kæmpe spareplan, hvor 4.500 ansatte - svarende til 40 procent - skal ud. I det regnskab for 3. kvartal, som kom lige før jul, lød bundlinien på minus 4,4 milliarder dollars eller 24,1 milliarder kroner i underskud.

En pæn bid af det skyldtes, at Blackberry ikke har kunnet sælge sine Blackberry 10-telefoner, som kæmper en hård kamp mod navnlig Android- og iOS-telefoner med henholdsvis Googles og Apples styresystemer.

På et år er Blackberry-aktien faldet med 33 procent.

Andre store stjerner har ligeledes lavet aftaler om at fremme bestemte produkter. Lady Gaga således som kreativ direktør for visse Polaroid-produkter som en trådløs printer og særlige solbriller, mens bandet U2 en overgang havde et berømmet samarbejde med Apple. Kunstneren Will.i.am er kreativ direktør hos chipproducenten Intel.

Alicia Keys blev ansat af Blackberrys topchef Thorsten Heins, men han blev for nylig sendt på porten som led i en større oprydning, hvorefter Blackberry ændrede strategi og nu går efter erhvervskunderne alene - ganske som i begyndelsen.

Blackberry bruges også af statsledere verden over, sådan som Helle Thorning Schmidts berømte selvportræt med USAs præsident Barack Obama og Storbritanniens premierminister David Cameron under Nelson Mandels begravelse gjorde det endog meget klart. Alle tre har Blackberry-telefoner, fordi sikkerhedsniveauet her er langt højere end på almindelige telefoner.