Alibabas omsætning stiger 54 procent

I sit første kvartalsregnskab efter børsnoteringen melder den kinesiske onlinegigant om en omsætning, der buldrer derudaf. Men også om et resultat, der falder 39 procent.

Alibaba Group sidder på 80 procent af nethandlen i verdens folkerigeste land. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS BARRIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske internetgigant Alibaba Group har afleveret sit første regnskab efter børsnoteringen i september. Og det byder på vild udvikling både øverst og nederst i tabellerne.

For det føste stiger omsætningen med 54 procent til 2,74 milliarder dollar i takt med at onlinehandel og mobiltjenesterne vokser i Kina, hvor Alibaba sidder på 80 procent af markedet. Ifølge Bloomberg var analytikernes forventninger på 2,74 milliarder.

Men på bundlinjen er historien en ganske anden. Alibabas resultat i andet kvartal af det forskudte regnskabsår falder nemlig med 39 procent til 494 millioner dollar.

"Vi har leveret et stærkt kvartal med markant vækst på alle vores vigtige parametre. Vores forretning fortsætter med at klare sig godt, og vores resultater reflekterer både styrkerne i vores økosystem og det stærke fundament, vi har for bæredygtig vækst," siger Jonathan Lu, administrerende direktør i Alibaba Group.

Dyk selv ned i regnskabet her