Alibaba angribes af amerikansk detailhandel

Amerikansk detailhandel igangsætter kampagne, der skal advare om det kinesiske internethandelsfirma Alibabas mulighed for skatteunddragelse.

Foto: ANINDITO MUKHERJEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampagnen er rettet mod amerikanske politikere, og Alibaba anklages for at ville bruge smuthuller til at undgå skatteregler.

Det skriver Financial Times.

Alibaba, der snart kommer med en engelsk version af sin mest populære side, benægter skatteanklerne og vedholder, at de overholde skattereglerne i samtlige lande, hvor de er aktive.

- Takket være skattesmuthuller ved salg af varer online, vil dette kinesiske firma udrydde lokale detailhandlende. Hvis ikke Kongressen gør en ende på de særlige skatteforhold, som Alibaba og andre online giganter opererer under, vil handelslivet aldrig blive det samme igen, lyder det i kampagnen.

Ifølge talsmanden for gruppen af detailhandlende bag kampagnen er det kun et spørgsmål om tid, før Alibaba vil udnytte de smuthuller, der er i amerikansk skattepolitik.

Tidligere har detailhandlen særligt kritiseret Amazon og Ebay for lignende adfærd. Dog har Amazon nyligt undgået yderligere kritik ved at støtte øget regulering af de eksisterende smuthuller for internetbaserede virksomheder.