Alfreds skilsmisse fra Irma

Det er med blødende hjerte, at Irmas øverste chef Alfred Josefsen gennem 13 år forlader skansen i Rødovre. Men har har ikke dømt sig selv ude, og kommer det rigtige job forbi, er han klar til en ny runde.

Det er med blødende hjerte, at Irmas øverste chef Alfred Josefsen gennem 13 år forlader skansen i Rødovre. Men har har ikke dømt sig selv ude, og kommer det rigtige job forbi, er han klar til en ny runde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skilsmissen fra Irma var uundgåelig, siger Alfred Josefsen, som sagde op, da Coop-ledelsen besluttede at flytte Irmas hovedkontor i Rødovre til Coop-hovedkvarteret i Albertslund.

»Både for mit og Irmas vedkommende synes jeg, at det er en rigtig, rigtig dårlig beslutning. Irma er altså en ældre dame. Hun er 125 år, og hun har altid haft sin egen identitet. 75 år inde i Ravnsborggade, 50 år her. Jeg tror, man skal være varsom med at flytte rundt på en ældre dame som Irma. Også selv om jeg synes, at hun er ung og adræt og atletisk og dynamisk og udviklingsorienteret og så videre."

"Kernen i det hele er, at fordi vi ligger her, og fordi vi altid har haft en selvstændighed i profilen, så er vi meget tæt på alting," siger Alfred Josefsen og understreger, at netop nærheden og dedikationen til Irma som brand er hovedårsagen til Irmas succes.

I Alfred Josefsens regeringstid lykkedes det at vende en negativ udvikling for Irma, som i 1999 havde et underskud på 12 millioner kroner til et overskud i 2011 på 52 millioner kroner.

LÆS HELE INTERVIEWET I BUSINESS SØNDAG