Alfa View-kunder får ikke pengene tilbage

Hundredvis har bogstaveligt talt smidt millioner af kroner ud af vinduet, da de de betalte depositum for et fladskærms-tv fra det nu krakkede Alfa View.

Og kunderne får ikke at vide, hvad der er sket med deres penge. Det skriver DR.dk.

Kuratoren stopper nemlig sin behandling af konkursboet. Der er simpelthen ikke flere penge til at betale for yderligere undersøgelser.

Med mindre nogle af kreditorerne er villige til at betale for en tilbundsgående undersøgelse af økonomi-kaoset i Alfaview, bliver det aldrig opklaret, hvor alle de mange millioner kroner er blevet af.

Sagen om den krakkede fladskærms-producent Alfaview afslører dybe huller i forbrugerbeskyttelsen, mener jurist i Forbrugerrådet Agnete Sigurd.

Forbrugerne har ingen mulighed for at vide, om de betaler til et stort sort hul, når de forudbetaler penge for en vare, siger hun.

- Derfor er der også behov for, at vi finder ud af, hvordan man kan ændre på tingene, så det her ikke sker igen, siger Agnete Sigurd til Radioavisen.

Idag står de mange Alfaview-kunder, der har forudbetalt store beløb for fladskærme, sidst i køen af kreditorer i konkursboet. Forbrugerrådet har et konkret forslag.

- Man kunne etablere et system, hvor man sætter pengene ind på en spærret konto, så virksomheden ikke har mulighed for at hæve pengene fra den her konto, før forbrugeren får varen, siger Agnete Sigurd.

Leverandører, ansatte og kunder har mistet ialt 31 millioner kroner på Alfaview.

- trichs