Alf Duch trækker sig fra G4S

Alf Duch-Pedersen trækker sig fra posten som bestyrelsesformand for den dansk-britiske sikkerhedskoncern G4S, der sidste år fejlede med købe danske ISS på grund af stor modstand fra aktionærerne.

Alf Duch-Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Alf Duch-Pedersen meddeler, at han vil trække sig fra sin post som bestyrelsesformand for G4S inden årets udløb. Han trækker sig dog først, når en afløser er fundet.

Han blev udnævnt til næstformand i maj 2004 og blev formand to år senere i 2006.

”Jeg har haft en lang historie sammen med G4S. På mange måder er jeg ked af at forlade G4S, men tidspunktet er rigtigt nu til at finde en ny formand. Jeg har ønsket at underrette bestyrelsen om mine planer, så processen med at finde min afløser kan begynde i god tid,” siger Alf Duch-Pedersen.

G4S' køb planlagte opkøb af ISS slog fejl i slutningen af sidste år. Det skete efter massiv modvilje fra G4S' aktionærer, der ikke kunne se fornuften i at købe den danske servicegigant for de godt 44 mia. kroner, som var udspillet fra ledelsen.

Den fejltagelse blev vurderet så enorm, at den burde betyde bestyrelsesformandens afgang. Det mente flere storinvestorer dengang. Trods det er det Alf Duch-Pedersens egen beslutning at forlade posten ifølge G4s. De har ikke bedt ham om at gå.

”Alf Duch-Pedersen er snart 65 år. Efter bestyrelsens beslutning om at standse forhandlingerne om købet af ISS har han meddelt bestyrelsen sine planer om at trække sig tilbage i løbet af 2012. Vi beklager hans beslutning, men har accepteret den og er glade for, at Alf fortsætter som bestyrelsesformand, indtil hans afløser er fundet. På den måde kan vi sikre, at overdragelsen vil blive problemfri, siger Lord Paul Gondon, der er leder af udvælgelseskomiteen og medlem af bestyrelsen.

Han takker samtidig for Duch-Pedersens "store bidrag til koncernens succes".

G4S oplyser til Business.dk, at processen med at finde en ny bestyrelsesformand er gang, men man kan ikke komme nærmere, hvilken profil de søger, og hvem det eventuelt måtte være.