Alf Duch trækker G4S-aktien ned

Bestyrelsesformand i G4S Alf Duch-Pedersen er en klods om benet på G4S-aktien efter det fejlslagne ISS-opkøb.

Alf Duch-Pedersen går som formand i G4S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Efter det fejlslagne opkøbsforsøg på den danske servicegigant ISS er der så stor mistillid til G4S-toppen i form af bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen, at det straffer aktiekursen. Det vurderer flere investorer over for Børsen, og de opfordrer formanden til at få af.

"Hvis blot Alf Duch-Pedersen fortsætter uændret på formandsposten, vil genopretningen af tilliden tage længere tid. Det betyder, at der vil være en risikopræmie på selskabet. I aktiekursens handelspris vil man tage højde for det tillidsbrud, der er sket, og den øgede risiko. Det er også en af grundene til, at aktien ikke er sprunget tilbage til det niveau, den lå i tidligere," siger Otto Friedrichsen, formueforvalter i kapitalforvaltningsselskabet Formuepleje, der ejer 0,3 procent af aktierne i G4S, til Børsen.

Ifølge andre investorer, som avisen har talt med, er meldingen den samme, og Kim Korsgaard Nielsen, der er porteføljemanager hos Carnegie Asset Management, påpeger, at ledelsen talte "decideret usandt", da den sagde, at opkøbet var støttet af de største aktionærer.

Dertil kommer kritikken af, at Alf Duch-Pedersen og resten af ledelsen ikke har adresseret omkostningerne, som selskabet har lidt i forbindelse med opkøbsforsøget, hvilket er løbet op i 425 mio. kroner til rådgivere og banker alene.

Alf Duch-Pedersen har ikke ønsket at kommentere Børsens artikel.