Alf Duch bliver svær at erstatte

G4S formanden, Alf Duch-Pedersen, giver op efter den fejlslagne overtagelse af ISS. Han bliver svært at erstatte, siger analytiker.

Alf Duch-Pedersen går som formand i G4S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Formanden for den verdensomspændende sikkerhedskoncern G4S, Alf Duch-Pedersen, har i dag meddelt, at han forlader posten som formand for selskabet.

Beskeden kommer efter et kaotisk efterår for G4S, hvor selskabet den 17. oktober meldte ud, at man havde købt ISS. Blot for den 1. november at annullere købet efter massiv modvilje fra G4S' aktionærer. Aktionærerne kunne ikke se fornuften i at købe den danske servicegigant for godt 44 mia. kroner, hvilket var udspillet fra ledelsen.

Ifølge aktieanalytiker fra Sydbank, Søren Løntoft Hansen, har det fejlslagne ISS-køb haft afgørende indflydelse på Alf Duchs farvel til G4S.

- Efter det mislykkede opkøb af ISS har både formanden Alf Duch-Pedersen og topchefen Nick Buckles været under hårdt pres fra en række større investorer, der var utilfredse med prisen og tvivlede på, at G4S evnede at integrere ISS, Søren Løntoft Hansen, analytiker fra Sydbank.

Han finder det derfor sandsynligt, at de større investorer har presset på for at få en anden formand.

Samtidig ser Søren Løntoft Hansen dog Alf Duch-Pedersens farvel som et tab for sikkerhedskoncernen. Og han spår, at den afgående formand kan blive svær at erstatte.

- Når Alf Duch-Pedersen forlader G4S, så mister de jo en kapacitet, der har været med hele vejen. Hvis man ser bort fra ISS-opkøbet, så har han faktisk gjort det rigtig, rigtig godt. Derfor bliver det svært at finde en erstatning, siger Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Alf Duch-Pedersen har meldt ud, at han vil blive siddende i formandsstolen, til det er lykkes G4S at finde en afløser.