Alexander Kølpin køber københavnerhotel

Arp-Hansen Hotel Group har solgt Hotel Opera i indre København til den tidligere balletdanser Alexander Kølpin, som dermed udvider sin hotelforretning fra to til tre hoteller.

Alexander Kølpin, instruktør og danser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotel Opera i København skifter ejer. Hotellet med 91 værelser har de seneste 30 år været drevet af Danmarks største hotelkæde Arp-Hansen Hotel Group, men nu tager en noget mindre fisk over.

Det er den tidligere balletdanser Alexander Kølpin, som har købt Hotel Opera. Alexander Kølpin står sammen med sin far Jes Kølpin bag Kølpin Group, som i dag driver Helenekilde Badehotel og Tisvilde Strandhotel. Kølpin Group overtager hotellet ved årsskiftet og lukker hotellet for at bygge om og genåbne i nyt regi.

Ifølge Dorte Krak, administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, skiller selskabet sig af med det mindre hotel for at prioritere kræfterne i organisationen rigtigt.

»Vores virksomhed har udviklet sig, og vi har fokus på at bruge vores resurser rigtigt. Vi har et antal begrænset antal mennesker i virksomheden, og det giver mere mening for os at koncentrere os om de store projekter, vi har,« siger Dorte Krak og tilføjer, at et mindre hotel som Hotel Opera kræver en »som går og nusser om det.«

»Det kan være lidt sværere for os, når vi er en virksomhed, som har 3.500 værelser,« siger Dorte Krak.

Hotellet har som sådan ikke været sat til salg, men ifølge Dorte Krak henvendte Alexander Kølpin sig til Arp-Hansen Hotel Group, da han var interesseret i at udvide sin forretning med et hotel i byen.

Hotel Opera lukker ved juletid, men Arp-Hansen Hotel Group og hotellets medarbejderstab driver hotellet uændret resten af året.

Arp-Hansen Hotel Group ejer også 71 Nyhavn Hotel i nærheden af Hotel Opera, men selvom det hotel også står foran renovering, er der ingen planer om at sælge.

»Salget af Hotel Opera skal ikke tages som et udtryk for, at vi er i gang med at sælge ud af vores portefølje,« siger Dorte Krak.

De projekter, der lige nu skal fokuseres på i Arp-Hansen Hotel Group er blandt andet et nyt Tivoli Hotel og ikke mindst kampen for at få de store, internationale kongresser til den danske hovedstad.