Aldo Petersen i opgør med Andreassen-familien

Finansmanden Aldo Petersen, formand for firmaet Liqtech, beskylder konkurrenterne i firmaet Cembrane for at bruge Liqtechs teknologi og know-how på ulovlig vis.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansmanden Aldo Petersen, som er stor­aktionær og bestyrelsesformand i det børsnoterede Liqtech, har indledt en stor­offensiv mod tre medlemmer af Andreassen-familien, hvis mest fremtrædende medlem er Poul Andreassen, som er kendt under navnet »Den Store Fejekost« fra direktørtiden i ISS.

Poul Andreassens søn, Lasse Andreassen, stiftede i år 2000 greentech-firmaet Liqtech, som blandt andet udvikler og producerer membraner til vandrensning. Aldo Petersen og hans mangeårige samarbejdspartner Ole Abildgaard købte sig ind i Liqtech i forbindelse med finanskrisen, og det lykkedes dem at få virksomheden børsført i New York.

I 2012 endte det imidlertid med et brud med Lasse Andreassen, som forlod direktørposten i Liqtech. Direktørjobbet blev i en kort periode besat med Giga-manden Finn Helmer, som forlod selskabet midt i 2014. I slutningen af 2014 forlod også Lasse Andreassens to sønner, Niklas og Sebastian Andreassen, Liqtech, hvor de havde haft ledende stillinger som henholdsvis teknisk direktør og international business manager. Siden stiftede de sammen med deres far Cembrane, som familien nu ejer i fællesskab med Hellerup Finans og et par andre aktionærer. Alle tre familiemedlemmer er nu en del af ledelsen i Cembrane.

Satte advokat på sagen

Da Aldo Petersen kom undervejrs med det nye selskab og dets samarbejde med investeringsselskabet Hellerup Finans, blev han bekymret for, om Andreassen-familien misbrugte Liqtechs know-how og teknologi og satte sin mangeårige advokat Karoly Németh på sagen.

I et brev fra marts i år til Lasse Andreassen og Cembrane beskylder Karoly Németh Cembrane og Lasse Andreassen for grov krænkelse af produktrettigheder og grov tilsidesættelse af loyalitetsforpligtelse og forlanger, at Andreassen returnerer Liqtechs designmanualer og ophører med at fremstille produkter, der krænker Liqtechs produkt- og patentrettigheder samt fjerner Cembranes hjemmeside, som med Némeths ord er en »slavisk« afskrift af Liqtechs.

Lasse Andreassen afviser Aldo Petersens og Karoly Némeths påstande, hvilket han har meddelt Liqtechs advokat. Siden marts har de ikke hørt mere til sagen, oplyser Lasse Andreassen.