Aldo-baby på New York Stock Exchange

Aldo Petersens greentech-selskab Liqtech har første handelsdag på børsen i New York tirsdag.

Foto: Malte Kristiansen. Aldo Petersen har succes som Brøndby-formand. Nu har han introduceret greentech-selskabet Liqtech på børsen i New York.
Læs mere
Fold sammen
Finansmanden Aldo Petersen, som mistede det meste af sin formue under finanskrisen i 2008, ligner mere og mere en blivende spiller i dansk og internationalt erhvervsliv. For nogle måneder siden satte han sig på formandsposten i fodboldklubben Brøndby og skaffede den kriseramte klub frisk kapital via sit netværk.

Tirsdag kan Aldo Petersen som bestyrelsesformand for og aktionær i Liqtech så fra forreste række hos New York Stock Exchange nyde greentech-selskabet Liqtechs første handelsdag på den prestigegivende børs. Det er noget af et spring for den forholdsvis lille virksomhed, som et par år har været noteret på den mindre OTC-børs i USA.

Aldo Petersen investerede sammen med vennen og forretningspartneren Ole Abildgaard i 2006 i en aktiepost i selskabet, som oprindeligt er startet af Lasse Andreassen, ingeniør og søn af Poul Andreassen, som er tidligere topchef i ISS.

Siden er det via Aldo Petersens kontakter i USA lykkedes at skaffe nye investorer, herunder en gruppe mormoner. I foråret trak Lasse Andreassen sig fra CEO-posten, og giga-manden Finn Helmer blev udpeget til ny direktør.

I oktober investerede SmallCap Danmark A/S i greentech-selskabet og ejer i dag 8,5 pct. af Liqtech. Aldo Petersen og Ole Abildgaard sidder tilsammen på 15 pct. af aktierne i selskabet, som i dag har en markedsværdi på 75 mio. dollar.

Liqtech fremstiller miljøfiltre til busser og lastbiler, og en ny opfindelse af en avanceret membran kan ifølge Aldo Petersen også sikre selskabet en stor bid af det globale marked for vandrensning. Ifølge Ole Abildgaard har Liqtech for nylig indgået aftale med et stort olieselskab, som søger efter skifergas:

»Liqtechs membran-teknologi afprøves nu, og går alt, som vi forventer, så vil man fremover kunne bore efter skifergas i miljøfølsomme områder, hvis man anvendes vores membran,« siger Ole Abildgaard.»Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Liqtech optaget på New York Stock Exchange. Noteringen på New York-børsen er et vigtigt skridt for selskabet og aktionærerne,« siger Aldo Petersen, som opfatter noteringen som en anerkendelse af selskabets potentiale og vækstmuligheder.

»Vi tror på, at optagelsen på New York-børsen vil udvide universet af potentielle aktionærer og skaffe mere handel og større likviditet i aktien.«Liqtech får også smukke ord med på vejen af chefen for Global Listings på NYSE, Scott Cutler: "Liqtech er et flot eksempel på en vækstorienteret selskab, som kan løfte NYSE's avancerede og innovative markedsmodel," siger han.

Indtil videre krones Liqtechs succes til januar, når Aldo Petersen som nyt medlem af New York Stock Exchange får æren af at ringe med klokken og åbne den berømte børs.