Aldi mister sin danske chef

Aldi har kæmpet med at få discountkæden på skinner i Danmark, og nu stopper kædens topchef Volker Kasch efter to år i spidsen.

Aldis direktør i Danmark stopper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Supermarked fyrede i januar administrerende direktør for discountkæden Netto, og nu følger en anden spiller på discountmarkedet efter. Volker Kasch, topchef i den tyske discountgigant Aldi i Danmark, forlader pludseligt sin stilling.

Ifølge Dansk Handelsblad siger Volker Kasch farvel »efter eget ønske«. Han forlader en Aldi-kæde, der på det danske marked har kæmpet med at tjene penge.

Med et rekordminus på 297 millioner kroner i 2015 har Aldi i Danmark tabt tæt på en milliard kroner siden 2010. Det lader dog ikke til, at Aldi har tænkt sig at give op på det danske marked. Så sent som i efteråret fik kæden kapital tilført fra det tyske moderselskab.

Mens Aldi sammen med den anden store discountkæde Lidl buldrer frem i Storbritannien, har kæden imidlertid slet ikke fat i de danske forbrugere, hvor Rema 1000 og Netto stadig er de foretrukne discountkæder.

Indtil Aldi har en ny kandidat klar til at overtage Volker Kaschs job, bliver det administrationschef Hans Erik Hansen, der midlertidigt overtager stillingen.

Volker Kasch har stået i spidsen for Aldis danske aktiviteter i to år, men han har tilbragt 25 år af sin karriere i den tyske discountkæde.

Også hos Lidl har man for nyligt skiftet ud i ledelsen. Her har danskeren Jesper Højer sat sig i spidsen for koncernen med 215.000 ansatte.