Aldi laver »en IKEA« og åbner bistroer

Den ene halvdel af det mægtige discount-imperium Aldi vil nu være discount- og restaurantkæde. I hvert fald er Aldi begyndt at åbne bistroer med menuer lavet på varer fra discountbutikkerne.

Aldi går nu i gang med at åbne bistroer i forbindelse med deres tyske forretninger. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kongen af tysk discount er nu klar med et restaurant-koncept, hvor der laves billig mad på koncernens egne produkter. Det er butikskæden Aldi, der nu har lanceret et nyt bistrokoncept, og det første spisested åbnede i fredags i den vesttyske by Köln.

Aldis bistroer er et såkaldt pop-up-koncept, som dækker over, at bistroen hurtigt åbner og relativt hurtigt er væk igen. Planen er indtil videre, at bistroen i Köln skal holde åbent i tre måneder og derefter er det videre til den næste, tyske by. Hvor det bliver er uklart, men Aldi skriver i en pressemeddelelse, at de næste mange åbningssteder for det nye bistrokoncept er valgt. For at det skal være lettere at rykke bistroen rundt, er den indrettet i containere, som til sammen giver et areal på 90 kvadratmeter. »«

Om en middag på en Aldi-bistro kan bruges til at imponere svigermor og svigerfar er måske mere tvivlsomt, men du ender i hvert fald ikke i insolvensen ved at spise hos den tyske kæde. Planen er, at der i bistroen kun laves mad på varer, som man i forvejen kan finde i Aldis butikker, og at en tre-retters menu kan fåes for 7,99 euro - eller, hvad der svarer til omkring 60 kroner.

Den dårlige nyhed for danske Aldi-kunder er, at det er Ald Süd, som er gået i gang med bistro-konceptet, mens det er Aldi Nord, der har butikker i Dammark. De to Aldier har delt Europa imellem sig siden 1960 ved det, der i Tyskland kaldes Aldi-ækvator. Aldi blev i øvrigt splittet i to, da stifterbrødrerne blev uenige om, hvorvidt discountimperiet skulle sælge cigaretter. Om den slags varer er til at få i de nye bistroer, melder historien dog ikke noget om.