Aldi laver »en IKEA« og åbner bistroer

Den ene halvdel af det mægtige discount-imperium Aldi vil nu være discount- og restaurantkæde. I hvert fald er Aldi begyndt at åbne bistroer med menuer lavet på varer fra discountbutikkerne.

Aldi går nu i gang med at åbne bistroer i forbindelse med deres tyske forretninger. PR-foto.
Læs mere
Fold sammen

Kongen af tysk discount er nu klar med et restaurant-koncept, hvor der laves billig mad på koncernens egne produkter. Det er butikskæden Aldi, der nu har lanceret et nyt bistrokoncept, og det første spisested åbnede i fredags i den vesttyske by Köln.

Aldis bistroer er et såkaldt pop-up-koncept, som dækker over, at bistroen hurtigt åbner og relativt hurtigt er væk igen. Planen er indtil videre, at bistroen i Köln skal holde åbent i tre måneder og derefter er det videre til den næste, tyske by. Hvor det bliver er uklart, men Aldi skriver i en pressemeddelelse, at de næste mange åbningssteder for det nye bistrokoncept er valgt. For at det skal være lettere at rykke bistroen rundt, er den indrettet i containere, som til sammen giver et areal på 90 kvadratmeter. »«

Om en middag på en Aldi-bistro kan bruges til at imponere svigermor og svigerfar er måske mere tvivlsomt, men du ender i hvert fald ikke i insolvensen ved at spise hos den tyske kæde. Planen er, at der i bistroen kun laves mad på varer, som man i forvejen kan finde i Aldis butikker, og at en tre-retters menu kan fåes for 7,99 euro - eller, hvad der svarer til omkring 60 kroner.

Den dårlige nyhed for danske Aldi-kunder er, at det er Ald Süd, som er gået i gang med bistro-konceptet, mens det er Aldi Nord, der har butikker i Dammark. De to Aldier har delt Europa imellem sig siden 1960 ved det, der i Tyskland kaldes Aldi-ækvator. Aldi blev i øvrigt splittet i to, da stifterbrødrerne blev uenige om, hvorvidt discountimperiet skulle sælge cigaretter. Om den slags varer er til at få i de nye bistroer, melder historien dog ikke noget om.