Aldi indkasserer igen kæmpe øretæve i discountkrigen

Den tyske supermarkedskæde Aldi har endnu engang indkasseret en kæmpe ørefigen i den danske discountkrig. Kædens nedtur fortsatte i 2014, da Aldi indkasserede et underskud på hele 265 mio. kr.

Det kører rigtig skidt for Aldi i Danmark. I 2014 fik indkasserede lavpriskæden et svimlende underskud på over 265 mio. kr.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kører bare ikke for Aldi i Danmark. Aldi har de seneste fem år tabt næsten 680 mio. kr. på at drive sine lavprisbutikker i skarp konkurrence med kæder som Netto, Lidl, Fakta og Rema1000.

Aldis regnskab for 2014 viser, at kæden sidste år havde et dundrende underskud på hele 265 mio. kr. Supermarkedskæden taber 7,20 kr. på selve driften for hver gang, der blive solgt varer for 100 kr.

Lavpriskædens omsætning beløb sig sidste år til 3,5 milliarder kr. hvilket var uændret fra året før - og et par hunderede millioner mindre end for fem år siden. Underskuddene er steget hvert år siden 2010. Særligt de seneste tre år har de blodrøde tal slået markant ud på kassebonen. Ifølge regnskabet for 2014 har Aldi i Danmark sidste år fået tilført 800 mio. kr. i ny kapital for blandt andet at dæmme op for underskuddene.

 

Aldis danske direktør Hans Erik Hansen har tidligere fortalt, at pengene skal bruges til at modernisere butikkerne rundt om i landet, da flere af kædens afdelinger ikke lever op til nutidens krav for en discountbutik.

Ledelsens forventninger til fremtiden er meget løse i kanten, men man sigter dog efter at opnå bedre resultater for 2015.

»Selvom vi har lukket flere butikker, har der været en stigning i omsætningen. Resultatet er ikke blevet som forventet, hvilket skyldes stigende omkostninger og store investeringer,« skriver ledelsen i Aldis årsregnskab og konstaterer samtidig, at resultatet ikke er tilfredsstillende.

Aldi har de seneste år været tvunget til at lukke butikker for at inddæmme krisen, mens mange af konkurrenterne har gjort det stik modsatte.

Dog har landets største discountkæde Fakta også store problemer med at få forretningen til at løbe rundt og landede for et år siden det værste regnskab i kædens historie.