Al Jazeera køber Al Gores TV-kanal

Den nye arabiske TV-station i USA vil "give en stemme til dem, der ikke normalt bliver hørt, at få magten til at fortælle sandheden samt give uafhængige og forskelligartede synspunkter".

Tidligere vicepræsident Al Gore fortsætter i bestyrelsen, efter han har medvirket til at sælge Current TV til den arabiske TV-station Al Jazeera. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Den panarabiske nyhedskanal Al Jazeera har erhvervet den amerikanske kanal Current TV, der blev grundlagt af Al Gore og forretningspartner Joel Hyatt, og etablerer dermed en tilstedeværelse i USA, hvor nyhedskanalen indtil videre har haft begrænset rækkevidde, skriver Guardian.co.uk.

Gore og Hyatt, der grundlagde kanalen i 2005, bekræftede salget i en erklæring onsdag.

Al Jazeera vil lukke Current TV og erstatte det med et nyt netværk Al Jazeera America, hvor Gore bliver medlem af den nye bestyrelse.

- Det nuværende netværk blev bygget på basis af få centrale mål: At give en stemme til dem, der ikke normalt bliver hørt, at få magten til at fortælle sandheden samt give uafhængige og forskelligartede synspunkter og fortælle de historier, som ingen andre fortæller, udtalte Gore og Hyatt ifølge Guardian.co.uk.

- Al Jazeera har de samme mål, og ligesom Current mener kanalen, at fakta og sandhed fører til en bedre forståelse af verden omkring os, tilføjede de.