Aktionæroprør i Stylepit løb ud i sandet

Pludselig var der kampvalg om pladserne i bestyrelsen i onlinetøjforhandleren Stylepit. Men stifter og storaktionær Nikolai Kærgaard blev på generalforsamlingen stemt ned, da han - overraskende - ikke fik opbakning fra Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, som prøver at købe hele Stylepit.

Foto: Erik Refner. Stifter og storaktionær Nicolai Kærgaard måtte se sig nedstemt på dagens generalforsamling i Stylepit.
Læs mere
Fold sammen

»Det er ikke så tit, jeg som ordstyrer i et børsnoteret selskab er henvist til en vindueskarm«.

Sådan indledte advokat Finn Overgaard, Lett Advokatfirma, den ordinære generalforsamling i den stormombruste onlinetøjhandelsbutik Stylepit, der fandt sted mandag formiddag. I det lille mødelokale i Stylepits lokaler på Amager blev aktionærer, rådgivere og journalister mast ind, så dirigenten var henvist til vindueskarmen.

Der var på forhånd lagt op til drama, da generalforsamlingen fandt sted bare to uger inden et købstilbud fra Bestseller med ejer og direktør Anders Holch Povlsen i spidsen udløber.

Dramaet udeblev da heller ikke undervejs.

Stifter og storaktionær Nicolai Kærgaard startede med at rose bestyrelsen, som har advokat N.E. Nielsen som formand, hvorefter han stillede forslag om at få valgt to nye medlemmer ind - stik mod den siddende bestyrelses egen anbefaling.

TV: Holch Povlsen går målrettet efter Stylepit

 

Det sker bare to uger, inden at et købstilbud på Stylepit fra Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen udløber. Holch vil købe hele Stylepit til kurs 0,20 kr. per aktie svarende til en samlet pris på 150 mio. kr. for hele selskabet. Nicolai Kærgaard og Bestseller er allerede i ledtog, da Kærgaard har indvilget i at sælge sine aktier til Holch Bestseller sidder i forvejen på godt 24 pct. af aktierne i Stylepit, mens Nicolai Kærgaard har andre 24 pct. Til sammen står Bestseller altså for 48 pct. af aktierne i det stormombruste selskab.

Men da afstemningen om sammensætningen af Stylepits bestyrelse var ovre, stod det klart, at alliancen mellem Kærgaard og Holch tilsyneladende ikke er så stærk som ellers antaget. Bestseller-ejeren havde nemlig instrueret sin advokat Jeppe Bredahl Nielsen i at stemme nej til Kærgaards ændringsforslag.

Oprøret løb derfor ud i sandet og Kærgaard måtte se sit forslag reduceret til ingenting. Dermed løb hans plan om at ændre magtbalancen i bestyrelsen forpurret.

Berlingske nåede kort at fange ham, inden han hastede ud af døren og spurgte ham, hvorfor Bestseller ikke stemte for hans to foreslåede bestyrelsesmedlemmer.

»Det må du spørge Bestseller om,« lød det korte svar fra Kærgaard, inden han forlod lokalerne i den virksomhed, som han selv var med til at stifte under navnet Smartguy for år tilbage.

Jeppe Bredahl ønskede bagefter ikke at uddybe, hvorfor han ikke stemte for Kærgaards forslag om at ændre i bestyrelsen. Havde Bestseller stemt for, var det sammen med Kærgaards stemmer blevet vedtaget. Flere gange undervejs i generalforsamlingen trådte Jeppe Bredahl ind i et tilstødende mødelokale for at konferere over mobiltelefonen med sit bagland i Bestseller.

Bestyrelsesformand N.E. Nielsen, hvis formandsstol altså nåede at vakle i en halv times tid, siger efterfølgende:

»Stylepit har meget sjældent haft en udramatisk generalforsamling, så på den måde var det her bare en i rækken. Nu skal der ske det, at den her virksomhed skal bruge al sin energi på at skabe resultater i den daglige drift. Vi skal sikre, at hvis der er nogen, der vil give en bedre pris for selskabet, så skal de gøre det,« siger N.E. Nielsen.

Han siger, at tilbuddet fra Bestseller har tvunget Stylepit ud i en venteposition. Derfor er det heller ikke optimalt at ændre bestyrelsen på dette tidspunkt.

»Der er bolde nok i luften nu. Få nu ro på, så båden ikke ikke bliver rokket unødigt. Om 14 dage kan der være en helt ny situation. Derfor ser jeg også forslaget fra Nicolai Kærgaard som en del af den støj, der altid har været omkring Stylepit,« siger N.E. Nielsen.

TV: Dramaforestilling på Stylepits generalforsamling